Kommentti: Manchester City murskaa myös puolivaloilla – kesän ykköshankinta on kaivattu vahvistus

Julkaistu:

valioliiga
Videoteknologia oli ensi kertaa näkyvässä roolissa Valioliigassa ja suoriutui tehtävästään moitteitta, kirjoittaa Lari Seppinen London Stadiumilta.
Videoteknologia oli ensi kertaa näkyvässä roolissa Valioliigassa ja suoriutui tehtävästään moitteitta.

Manchester City ei vakuuttanut avausjaksolla West Hamin vieraana, mutta jylläsi lopulta rutiinilla 5–0-voitoon.

Ensimmäisellä puoliajalla otteissa oli Pep Guardiolan ryhmälle epätyypillisiä piirteitä. Harhasyötöt ja pallonmenetykset leimasivat pelinavaamista. Hyökkääminen meni pakottamiseksi, eivätkä murtosyötöt onnistuneet.

Voittomaali syntyi oikean laidan murtautumisesta. Kyle Walker petasi maalin eteen Gabriel Jesusille, jonka viimeistely oli tyylikäs.

Raheem Sterlingin hattutemppu ja Sergio Agüeron rankkarimaali toivat murskavoiton toisella puoliajalla. Cityn syöttöpeli parani, mutta nopean 2–0-maalin jälkeen konetta ei edes tarvinnut kääntää täydelle teholle.

Guardiolan nippu tunnetaan sulavasta hyökkäyspelistään. Vähälle huomiolle jää, että City puolustaa erinomaisesti. Viime kaudella joukkue päästi 23 maalia. Vincent Kompanyn lähtö jätti johtajuusvajeen, mutta John Stones ja Aymeric Laporte ovat pelillisesti parempia toppareita.

City ei hurjastellut kesän markkinoilla, vaan hankki täsmävahvistuksia. Rodri on mainio korvaaja ikääntyvälle Fernandinholle. Isokokoinen espanjalainen suojaa tunnollisesti puolustuslinjaa ja laskeutuu toppareiden syliin avaamaan peliä. Hän tuo tasapainoa, jota hyökkäysvoittoinen ryhmä tarvitsee.

Edukseen erottui vasen pakki Oleksandr Zintshenko. Cityn hyökkääminen oli avausjaksolla vaisua mutta ukrainalainen vakuutti nousuillaan ja pallonkäsittelytaidollaan. Taivaansiniset hankki Joao Cancelon ja Angelinon vahvistamaan laitapakkiosastoa, mutta Zintshenko ei luovu paikastaan helpolla.

Valioliigaan rantautunut videotuomariteknologia VAR oli ensi kertaa näkyvässä roolissa. Jesus viimeisteli 54 minuutilla maalin, jonka VAR hylkäsi tarkastuksen jälkeen paitsiona. Sterlingin toista maalia tarkasteltiin videolta, mutta se hyväksyttiin.

Cityn rangaistuspotku varmistettiin niin ikään videolta. Pilkku tuomittiin, ja Lukasz Fabianski torjui Agüeron laukauksen. Declan Rice meni liian nopeasti boksiin, ja VAR tuomitsi uuden rangaistuspotkun. Tällä kertaa Agüero ei erehtynyt.

Tarkastukset eivät aiheuttaneet pelin rytmiin pelättyjä viipeitä, vaan tapahtuivat varsin nopeasti. Videoteknologian ensi askeleet brittikentillä ovat onnistuneet.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt