Kommentti: Mestarien liigan voittaja Liverpool näytti tylyt realiteetit sarjanousijalle – Teemu Pukki osoitti lupaavia merkkejä

Julkaistu:

valioliiga
Teemu Pukki osoitti lupaavia merkkejä, kirjoittaa IS:n kirjeenvaihtaja Lari Seppinen Englannista.
Liverpool näytti brutaalisti, millainen ero on Mestarien liigan voittajalla ja sarjanousijalla.

Teemu Pukin maali valioliigadebyytissä oli laiha lohtu, kun Liverpool latoi taululle 4–1-lukemat. Norwichin puolustusongelmat kostautuivat, ja peli ratkesi avauspuoliajalla.

Kun joukkue kärsii murskatappion, yksikään pelaaja ei voi olla tyytyväinen. Pukki osoitti kuitenkin lupaavia merkkejä. Suomalaiskärki laskeutui nöyrästi puolustuksen tueksi, kun Liverpool pyöritti hyökkäysmankeliaan.

Ahkerasti prässännyt kotkalainen alusti avauskympillä kaksi paikkaa Marco Stiepermannille, jonka kudit viuhuivat yli maalin. Pukki haastoi rohkeasti Virgil van Dijkia ja hankki siten Norwichin ainoan kulmapotkun avausjaksolla.

Toinen puoliaika oli kosmetiikkaa, mutta Pukki viimeisteli itseluottamuksen kannalta tärkeän osuman. Maali oli taattua maailmanluokan viimeistelyä: irtaantuminen oikea-aikaisesti puolustuslinjasta ja sijoitus alakulmaan.

Numerot kertovat karua kieltä Mestarien liigan voittajan ja sarjanousijan tasoerosta. Norwich pelasi rohkeasti ja rakensi pallon saadessaan lyhyillä syötöillä.

Liverpoolin hurja prässi ja suoraviivaiset hyökkäykset iskivät armotta hataraan puolustukseen. Kotijoukkueen taiturit käyttivät brutaalisti hyväkseen tilat, jotka Norwichin hyökkäävät mutta hentoiset laitapakit jättivät alaspäin.

Isät vastaan pojat -asetelma konkretisoitui kulmapotkusta syntyneessä 3–0-maalissa. Van Dijk löntysteli puskemaan pallon sisään kenenkään estämättä.

Vieraspeli Liverpoolissa on vaikein mahdollinen aloitus kaudelle, joten isoja johtopäätöksiä ei voi vetää. Pukki on avannut joka tapauksessa hanansa, mikä lupaa hyvää hyökkäämisestä elävälle Norwichille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt