Teemu Pukilla oli tilaisuus tienata ”käsittämättömiä rahasummia” – agentti kertoo, miksi maalitykki valitsi Norwichin - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Teemu Pukilla oli tilaisuus tienata ”käsittämättömiä rahasummia” – agentti kertoo, miksi maalitykki valitsi Norwichin

Teemu Pukin agentti Teemu Turunen kertoi, miten hyökkääjätähden jatkosopimusneuvottelut Norwichin kanssa etenivät.

Teemu Pukki viihtyy erittäin hyvin Norwichissa. Hän on itäanglialaisseuran kannattajien suursuosikki.

5.7.2019 6:00

Huuhkajien hyökkääjätähti Teemu Pukki teki keskiviikkona kesään 2022 asti kestävän jatkosopimuksen seurajoukkueensa Norwichin kanssa. Sopimus sisältää lisäksi option yhdestä lisävuodesta.

Pukin, 29, pelaaja-agentti Teemu Turunen kertoi Ilta-Sanomille, että hänen suojattinsa on tyytyväinen uuteen diiliinsä. Norwich nousi Pukin maaleilla täksi kaudeksi Valioliigaan, ja uudet haasteet sarjatasoa korkeammalla kutkuttavat häntä.

– Edellistä sopimusta oli vielä jäljellä, mutta kyllä meillä ajatuksena oli, että jos vain päästään yhteisymmärrykseen, jatkosopimus tehdään. ”Teme” on viihtynyt niin hyvin Norwichissa. Pienen väännön jälkeen sopimukseen päästiinkin. Kaikki ovat kyllä nyt tyytyväisiä, Turunen sanoo.

Norwich ja Pukin leiri aloittivat sopimusneuvottelut toukokuussa, jolloin seuran nousu Valioliigaan valmistui. Turunen kertoo, että pelaajalla oli kysyntää myös muualla. Yhteydenottoja tuli muun muassa Kiinan rahakkaasta liigasta.

– Euroopan ulkopuoleltakin oli taloudellisesti isoja juttuja. Lähtökohtaisesti oli kuitenkin selvää, että jos pelaaja saa tuossa iässä mahdollisuuden pelata Valioliigassa tuollaisessa roolissa, ei sitä voi jättää käyttämättä.

– Vaikka muualla saisi ehkä käsittämättömiäkin rahasummia, silti Valioliigassa pelaaminen on jotain sellaista, mitä ei voi jättää käyttämättä, Turunen sanoi.

Veitte siis urheilun talouden edelle?

– No joo, mutta ei Temen täydy nälkää nähdä tälläkään sopimuksella, Turunen vastaa.

Teemu Pukki teki Norwichille 29 sarjamaalia kaudella 2018–2019. Hän voitti Championshipin maalikuninkuuden ja hänet valittiin sarjan parhaaksi pelaajaksi.

Turunen muistuttaa, että urheilun ehdolla tehdyt päätökset tuovat ammattilaisjalkapallossa lopulta yleensä myös suurimman taloudellisen hyödyn.

Valioliigassa Pukin palkka on – luonnollisesti – suurempi kuin sarjatasoa alempana. Turunen ei kuitenkaan halua avata tarkkoja summia.

– Olen ottanut aina sen lähtökohdan, että nämä ovat pelaajan yksityisasioita, ja niistä en kommentoi mitään. Sopimus on kuitenkin hyvä, kun pelaaja pelaa tuolla tasolla. En voi kuitenkaan kommentoida summia.

Pukki ja Norwich aloittivat keskiviikkona harjoittelun kohti tulevaa kautta. Valioliigakausi käynnistyy 9. elokuuta ottelulla Liverpool–Norwich.

– Teme sanoi, että oli tosi siisti palata harjoituksiin. Odotukset ovat kovat, fiilis on vähän samanlainen kuin pikkupoikana matseja odottaessa. Ensimmäinen peli on Mestarien liigan voittajaa vastaan, ja sitten on tulossa ihan käsittämättömän hienoja matseja, sellaisia otteluita, jotka muistaa koko elämän ajan.

– Vaikka hän pelaa tutussa seurassa, jossa kaikki asiat ovat hyvin, niin vastassa on uusia vastustajia maailman seuratuimmassa sarjassa. Se on varmasti jännittävää, Turunen sanoo.

Teemu Pukin agentti Teemu Turunen, 33, on entinen huippujalkapalloilija. Veikkausliigassa hän edusti KooTeePeetä (kuvassa), Interiä ja FC Lahtea. Hänen uransa päättyi ennen aikojaan polvivamman takia. Sen jälkeen Turunen opiskeli itsensä oikeustieteiden maisteriksi ja ryhtyi pelaaja-agentiksi.

Turunen vietti alkuviikon Englannissa ja lähtee lähipäivinä mahdollisesti Italiaan. Serie A:ssa pelaava Bologna ja HJK neuvottelevat toisen Turusen suojatin Lassi Lappalaisen siirrosta. Agentti on vähäsanainen tilanteesta.

– Olen HJK:n kanssa sopinut, että emme kommentoi mitään julkisuuteen tässä vaiheessa. Sen voin sanoa, että Lassi tulee siirtymään muualle viimeistään kauden jälkeen. Se on ihan selvää. On myös mahdollista, että siirto tapahtuu kesän siirtoikkunassa.

– Lassista on ollut paljon kiinnostusta. Seuraavat kaksi viikkoa ratkaisevat, siirtyykö hän tässä ikkunassa vai sen jälkeen.

Turunen on Lappalaisen ja Pukin lisäksi kolmannen Huuhkajien hyökkääjän Benjamin Källmanin agentti. Källman vietti kevätkauden lainalla Interistä Tanskan pääsarjan Vendsysselissä.

– Hän tulee vaihtamaan seuraa, koska Vendsyssel tippui.

21-vuotiaalla Källmanilla on vielä sopimus Interin kanssa, mutta Turusen mukaan hänen paluunsa Veikkausliigaan on poissuljettu vaihtoehto. Källmanilla on paljon kosijoita.

– Keski-Euroopasta, Englannista ja Pohjoismaista on ollut kiinnostusta. Nyt vain mietimme, mikä on hänelle paras ratkaisu, Turunen sanoi.

Huuhkajien Liechtenstein-ottelun tehokolmikko Benjamin Källman, Lassi Lappalainen ja Teemu Pukki ovat kaikki Teemu Turusen edustamia pelaajia.

Syyskauden Källman pelasi skottiliigan Dundee FC:ssä, joka putosi pääsarjasta. Häntäpään kamppailut veivät pelaajaa eteenpäin, mutta nyt Källmanille etsitään paremmin menestyvää seuraa, jossa hän pääsee kehittämään maalintekotaitoaan entisestään.

Interin ensisijainen toive on nyt myydä Källman, mutta myös osto-option sisältävä lainasopimus on mahdollinen ratkaisu. Näin pelaajan myyntihintaa pystytään toivottavasti kasvattamaan.

Turunen edustaa myös HJK:n lahjakasta kärkimiestä Eetu Vertaista, jonka sopimus päättyy tähän kauteen. Agentin mukaan on mahdollista, että Vertainen, 20, siirtyy ulkomaille kesän siirtoikkunassa.

– ”Epa” tulee hyvin suurella todennäköisyydellä lähtemään viimeistään kauden jälkeen. Se on vielä auki, lähteekö hän nyt tässä ikkunassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?