Tottenham teki seurahistoriansa suurimman ostoksen – uuden keskikenttätähden tarina on kuin elokuvista - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Tottenham teki seurahistoriansa suurimman ostoksen – uuden keskikenttätähden tarina on kuin elokuvista

Tottenham osti keskikenttäpelaaja Tanguy Ndombelen Lyonista jättisummalla.

Tanguy Ndombele haastamassa Manchester Cityn Fernadinhoa Mestarien liigassa viime vuoden marraskuussa. Ensi kaudella pelaajat kohtaavat Valioliigassa.­

2.7.2019 22:07

Tottenham maksoi keskikenttämies Tanguy Ndombelesta siirtokorvauksen, joka voi nousta 70 miljoonaan euroon. Lyon saa 60 miljoonaa heti kättelyssä ja 10 miljoonaa lisää, jos Ndombele menestyy uudessa seurassaan.

Siirtokorvaus on Tottenhamin historian suurin. Seuran aiempi ennätys oli 47 miljoonaa euroa, jonka se maksoi puolustaja Davinson Sanchezista Ajaxille vuonna 2017.

Ndombele, 22, teki Tottenhamin kanssa viisivuotisen sopimuksen. Ranskan maajoukkueessakin esiintynyt pelaaja ehti pelata Lyonissa kaksi kautta, joiden aikana hän teki räjähdysmäisen nousun huipulle. Ndombelen tarina on kuin elokuvista.

Ndombelen vanhemmat ovat kotoisin Kongon demokraattisesta tasavallasta. Pelaaja itse syntyi ja kasvoi Pariisin lähellä sijaitsevassa Epinay-sous-Senartissa. Teini-ikäisenä Ndombele lähti bretagnelaisseura Guingampin akatemiaan, mutta kolmen siellä vietetyn vuoden jälkeen hän ei saanut ammattilaissopimusta.

Brittilehti I:n mukaan Guingampin akatemiavalmentajat pitivät Ndombelea ylipainoisilta. Pelaajalla oli myös motivaatio-ongelmia. Hänen kerrotaan sanoneen joukkuetovereilleen, ettei jalkapallo ollut häntä varten.

Ndombele sai kuitenkin sopimuksen Ranskan toisella sarjatasolla pelanneeseen Amiens SC:hen. Sielläkään hän ei ollut heti tähti. Ndombele vietti kaksi kautta Amiensin kakkosjoukkueessa ja murtautui seuran ykkösmiehistöön vasta kaudella 2016–2017.

Se oli häikäisevä kausi. Ndombele kuului joukkueen avainpelaajiin, kun Amiens nousi Ranskan pääsarjaan ensimmäistä kertaa seuran 116 vuoden historian aikana.

Kesällä 2017 Ndombele siirtyi Lyoniin, joka ensin lainasi ja sitten osti hänet itselleen. Taitava keskikenttäpelaaja pärjäsi mainiosti sekä Ranskan liigassa että Mestarien liigassa.

Ranskan maajoukkueeseen hän nousi lokakuussa 2018. Debyytissään Islantia vastaan Ndombele tuli vaihdosta kentälle Paul Pogban tilalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?