Historiallinen voitto! Manchester City murskaavan ylivoimainen FA-cupin finaalissa

Julkaistu: , Päivitetty:

fa-cup
Watford oli täysi vastaantulija FA-cupin finaalissa. Manchester City juhli triplamestaruutta.
Valioliiga, liigacup ja nyt FA-cup. Siinä historiallinen tripla, jonka Manchester City varmisti tyrmäävällä 6–0-voitolla Watfordissa FA-cupin loppuottelussa.

City oli selvä ennakkosuosikki ennen ottelua ja teki työtä käskettyä alkuvihellyksestä päätökseen. Tiukkaan puolustusmuotoon asettunut Watford antoi pallonhallinnan suosiolla Citylle ja vetäytyi vartioimaan tiukasti rangaistusaluettaan.

Tämä sopi Citylle, joka on kuin luotu rikkomaan tiukkoja puolustusmuureja. Etsikkoaika huipentui 26. minuutilla, kun David Silva pääsi ampumaan Cityn johtoon. Silvan maalin alustanut Raheem Sterling sai nimiinsä alun perin nimiinsä 2–0-osuman, mutta hän näytti tökänneen palloa sen jo oltua yli maaliviivan.

Pallon oli lähettänyt liikkeelle Gabriel Jesus, joka alusti Kevin De Bruynen 3–0-maalin 61. minuutilla ja sai omansa seitsemän minuuttia myöhemmin.

Ottelun jälkeen myös 2–0-maalin tekijä korjattiin. Jesus sai maalin nimiinsä.

Sterling viimeisteli murskajaiset kahdella osumalla lähietäisyydeltä viimeisen 10 minuutin aikana. 6–0 ei jättänyt epäilyille sijaa. Suurimmat sankarit olivat Sterling ja Jesus, jotka kumpikin tekivät kaksi maalia.
  • Koosteen finaalista voi katsoa alla olevalta videolta.


Watfordin kannattajat eivät kääntäneet omille selkäänsä, vaan keltaiset ja punaiset liput liehuivat valtoimenaan vielä ottelun viimeisillä minuuteilla. Seura oli cupin finaalissa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1984 – seura ei ole koskaan voittanut turnausta. Harvinaisesta herkusta otettiin rumista lukemista huolimatta kaikki irti.

Mestaruus oli Citylle turnauksessa kaikkiaan kuudes, mutta vielä tärkeämpää oli tapa, jolla triumfi kruunasi huiman kauden vaaleansinisille. Mikään seura Englannissa ei ole koskaan aiemmin putsannut pöydältä kaikkia kolmea kansallista pokaalia eli liigamestaruutta, FA-cupia ja liigacupia. City on ensimmäinen.
  • Alla olevalla videolla Cityn mestaruusfiiliksiä.


Tripla oli ensimmäinen laatuaan Englannissa, muttei ensimmäinen tripla ylipäätään. Aiemmin Manchester United on voittanut triplan mallia Valioliiga, FA-cup ja Mestarien liiga, Liverpool puolestaan Uefa-cupin, FA-cupin ja liigacupin 2001.

6–0-voitto oli toisellakin tapaa historiallinen. Voittomarginaali menee tasoihin kaikkien aikojen suurimman FA-cupin finaalin voittomarginaalin kanssa.

Ennätys oli aiemmin yksin Buryn hallussa. Se kaatoi Derbyn finaalissa 6–0 vuonna 1903. Yli vuosisata siinä meni, mutta City nousi ensimmäisenä rinnalle.

Artikkelia on päivitetty 19.5. kello 9.44. Cityn toisen maalin tekijäksi muutettiin Gabriel Jesus, kun alun perin osuma merkittiin Raheem Sterlingille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt