Miljoonia euroja riippuvuuksiinsa menettänyt pelaajasuuruus paljasti itkuisena retkahtaneensa jälleen: ”Olen menettänyt hallinnan täydellisesti”

Julkaistu:

jalkapallo
Paul Merson kertoo ITV:n tulevassa dokumentissa aloittaneensa jälleen hallitsemattoman uhkapelaamisen.
Paul Merson loi nimensä Englannin pääsarjassa ja maajoukkueessa moniulotteisena keskikenttäpelaajana. Hän pelasi Arsenalissa satoja otteluja 1985–97 ja edusti myös muun muassa Aston Villaa ja Middlesbroughia. Maaotteluja kertyi 21.

Merson, 50, on kertonut vuosien varrella useaan otteeseen riippuvuuksistaan. Alkoholi, kokaiini ja uhkapelit ovat vieneet miestä. Hän on hakenut hoitoa ja tukea.

Demonien selättäminen ei ole kuitenkaan täysin onnistunut. ITV-televisiokanavan pian julkaistavassa dokumentissa Harry’s Heroes: The Full English Merson paljastaa sortuneensa jälleen uhkapelaamiseen.

– Otan asiat päivä kerrallaan, mutta menen parempaan suuntaan. Riippuvuus on maailman yksinäisin paikka, ja minulla on ollut niistä kolme pahinta viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana, Merson kertoo ohjelmassa BBC:n mukaan.

Merson kertoo ohjelmassa itkuisena, että hän tuntee olonsa ”crack-addiktiksi”, mutta sillä erolla, ettei huumeisiin voisi hassata yhtä paljoa rahaa kuin hän nyt peleihin. Hän sanoo ajattelevansa jatkuvasti, mistä saisi lisää rahaa pelatakseen enemmän.

– Olen menettänyt hallinnan jälleen täydellisesti. Kaivan kuoppaa, enkä pääse siitä ulos. Tämä on kamalin riippuvuus kaikista.

Merson on aiemmin kertonut haaskanneensa elämänsä aikana yli kahdeksan miljoonaa euroa viinaan, huumeisiin sekä uhkapeleihin. Merson on hakeutunut jälleen hoitoon.

– Romahdin, mutta se oli minulle hyvästä. On vaikeaa olla addikti. Sen kanssa on pystyttävä tulemaan toimeen koko loppuelämä.

Mersonin ensimmäinen avioliitto kariutui vuonna 1996 addiktio-ongelmien vuoksi. Hän on mennyt kolmasti naimisiin ja hänellä on kuusi lasta.