Kommentti: Arsenal sai hennon niskalenkin Pohjois-Lontoon herruudesta, mutta Tottenham on yhä kaupungin paras joukkue - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Kommentti: Arsenal sai hennon niskalenkin Pohjois-Lontoon herruudesta, mutta Tottenham on yhä kaupungin paras joukkue

Arsenal on palauttanut uskottavuutensa. Tottenham on yhä askeleen edellä, kirjoittaa Lari Seppinen.

Hugo Lloris torjui Pierre-Emerick Aubameyangin laukoman rangaistuspotkun Pohjois-Lontoon derbyn lopussa.­

2.3.2019 17:18

Wembleyn huumaava tunnelma tuotti ilonaiheita sekä koti- että vierasfaneille, kun Arsenal ja Tottenham pelasivat 1–1-tasapelin tiukassa Pohjois-Lontoon derbyssä. Tottenham vei peliä, mutta punavalkoisten puolustuskuri piti maalipaikat vähissä.

Arsenal pysyi niukasti Pohjois-Lontoon herrana. Kun joukkueet kohtasivat joulukuussa Emiratesilla, Arsenal vei maali-ilottelun 4–2-lukemin.

Ottelut olivat hyvin erilaisia. Joulukuussa Arsenalin aggressiiviset vastaiskut loivat hurjan temmon ja peli virtasi kovaa kyytiä päästä toiseen. Nyt tempo syntyi kotijoukkueen rytmikkäästä pallonhallinnasta. Arsenalin vastaiskut olivat teräviä, mutta mentaliteetti oli puolustamisessa.

Pisteet ovat maukkaita Arsenalille, josta Tottenham on mennyt viime vuosina ohi. Arsenalin edellinen derbyvierasvoitto on yhä vuodelta 2014. Vuosien 2015–2017 aikana Arsenal voitti Tottenhamin vain kerran Valioliigassa.

Arsenal putosi pelin kehityksen kelkasta Arsene Wengerin loppuaikoina, kun samalla Mauricio Pochettino kehitti Tottenhamin huippuiskuun. Unai Emery on tuonut pelaamisen uuden ja energisen ilmeen, mutta matka paikalliskilpailijaan on pitkä. Tottenham on Lontoon paras joukkue, kun suurseuroista Chelsea sekoilee tahollaan.

Arsenalin suunta on silti lupaava. Joukkue on noussut uskottavasti taistelemaan paikasta neljän sakissa.

Ensi kesä määrittää tulevaisuutta. Seuran siirtopolitiikka asettaa raamit kehitykselle. Mesut Özilin tilanne täytyy ratkaista järkevästi. Kallispalkkainen pelintekijä on alansa huippu mutta ei sovi optimaalisesti Emeryn ajatusmaailmaan.

Seurassa on analysoitava katastrofaalinen vammakierre. Loukkaantumiset ovat muovanneet pelistä toiseen puolustuslinjan uusiksi. Mukana on myös huonoa tuuria, mutta pidemmän päälle kyse ei ole sattumasta.

Toimintaan treenikentällä on syytä luoda kriittinen katse. Yhteispeli ei hioudu, jos ryhmitys muuttuu jatkuvasti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?