Valioliiga

Kommentti: Watfordissa on lopetettava poukkoilu ja ymmärrettävä pitkäjänteisen työn merkitys

Julkaistu:

Kommentti
Watfordin seurajohdon täytyy antaa työrauha nykyisille tekijöille, kirjoittaa Lari Seppinen.
Quique Sanchez Flores, Walter Mazzarri, Marco Silva ja Javi Gracia. Mikä yhdistää näitä kolmea herraa?

Ei juuri muu kuin se, että kukin vuorollaan on valmentanut Watfordia menneen kolmen ja puolen vuoden aikana.

Ex-managereista Silva palasi entiselle kotiareenalleen Evertonin peräsimessä. Tunnelma Vicarage Roadilla oli vihamielinen, kun buuauskonsertit, pilkkalaulut ja alatyyliset huudot saattelivat hänet viheriölle. Kotifanien ilo oli ylimmillään, kun Watford otti Andre Grayn maalilla 1–0-voiton.

”Javi Gracia is better than you”, kaikui täysin rinnoin lehtereiltä, jossa Silvan siirtymistä ei ole edelleenkään annettu anteeksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vähemmällä ei päässyt vieraiden tähtipelaaja Richarlison, joka siirtyi viime kesänä Silvan perässä Evertoniin. Kaksikon lähtö jätti syvän haavan paikallisiin.

Odotukset olivat korkealla Watfordissa, kun Silva saapui puikkoihin kesällä 2017. Portugalilainen haikaili Everton-pestiä jo puolivälissä kautta ja sai potkut tammikuussa, kun tuloskunto heikkeni siirtohuhujen tultua julki. Tilalle tuli Gracia, joka johti Watfordin 14. sijalle.


Watfordissa vähä ei riitä seurajohdolle. Sanchez Floresin alaisuudessa joukkue sijoittui nousukaudellaan 13. sijalle Valioliigassa ja ylsi FA Cupin välieriin, mutta tulos ei tyydyttänyt, ja seurajohto potki hänet pihalle.

Kokenut Mazzarri ei sopeutunut koskaan Watfordiin. Hän piti joukkueen sarjassa mutta sai kenkää kauden päätyttyä.

Watfordin omistaa oikukas Pozzon perhe. Italialainen bisnesmies Giampaolo Pozzo osti seuran 2014 ja luovutti myöhemmin omistajuuden pojalleen Gino Pozzolle. Suku omistaa myös italialaisseura Udinesen. Hetken aikaa hallussa oli espanjalainen Granada.

Watfordissa rakentuu nyt hyvä tarina. Sitä ei kannata sotkea tempoilulla.

Gracia on luonut joukkueelle toimivan pelitavan, jossa tiukka puolustuskuri, aggressiivinen prässi ja terhakat vastaiskut ovat kunniassa. Pelaajamateriaalissa on sopiva sekoitus fyysisyyttä ja taitoa, mistä espanjalainen on muovannut vakiintuneen avauskokoonpanon. Joukkueen mestaruus olisi seitsemäs sija. On silti toisarvoista, onko Watford lopulta seitsemäs vai kymmenes.

Tärkeää on, että poukkoileva toiminta tasaantuu ja valmennus saa pelaajien kanssa rauhan jatkaa nousujohteista työtään vielä kevään jälkeen.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt