Kommentti: Romahtiko Liverpool taas? Valioliigan mestaruustaiston ympärillä on koomisia piirteitä

Julkaistu:

Kommentti
Salamannopeat johtopäätökset ja hämärtynyt aikakäsitys ovat urheilua seuraavan perisyntejä, kirjoittaa Saku-Pekka Sundelin.
Manchester City voitti keskiviikkoiltana Evertonin ja nousi Valioliigan kärkeen ohi Liverpoolin, joka on pelannut yhden ottelun vähemmän.

Vielä reilu kuukausi sitten Liverpoolilla oli mahdollisuus karata kymmenen pisteen karkumatkalle, mikäli se olisi kaatanut Manchester Cityn.

Meemit Steven Gerrardin liukastumisesta ovat jälleen ilmestyneet internetiin samoin kuin puheet Liverpoolin sulamisesta.

Niillä viitataan Liverpoolin legendan kaatumiseen huhtikuussa 2014, minkä seurauksena Demba Ba karkasi läpiajoon ja Manchester City lopulta mestaruuteen.

Fanien keskinäinen piikittely kuuluu asiaan. Sen sijaan se, että mestaruusjulistuksia tehdään vakavissa keskusteluissa helmikuun alussa on hassua.

Valioliigakautta on jäljellä kolmannes. Silti Valioliigan mestaruustaisto on pitkään tuntunut olevan yhden ottelun varassa.

Kunhan ero Liverpoolin ja Manchester Cityn välillä kasvaa tiettyyn, jonkun keksimään pisteeseen, homma on sitä myöden selvä. Sen jälkeen kärjessä oleva marssii tappioitta kauden loppuun.

Nopeasti unohtuu, että Liverpool on kompuroinut kuukauden aikana Wolverhamptonia, Leicesteriä ja West Hamia vastaan. City on kuuden viikon sisällä hävinnyt Crystal Palacelle, Leicesterille ja Newcastlelle.

Eikä kukaan edes huomio viiden pisteen päässä kaksikosta vaanivaa Tottenhamia. Okei, se on Tottenham.

Ennenaikainen hermopeli tuntuu yllättäen tarttuneen myös valmentajiin. Pep Guardiola repii vihoviimeisiä hiuksiaan päästään ja hieroo naamaansa kentän laidalla.


Jürgen Klopp vasta kireänä onkin. Liverpoolin kannattajien lähes 30 vuotta kestänyt mestaruudettomuuden mörkö painaa 191-senttistä manageria kasaan. Anfield on parhaimmillaan kotijoukkuetta hurmokseen piiskaava hornankattila, mutta se on muuttunut hermokattilaksi.

Liverpoolin ”sulamiseen” löytyy myös yksinkertaisia selityksiä

Jalkapallomaailma käy koko ajan hektisemmäksi, kuten muukin elämä. Se tuntuu hämärtävän kannattajien, valmentajien, pelaajien ja tiedotusvälineiden ajantajua. Muisti on lyhyt.

Kun Mestarien liigan jatkokamppailut arvottiin joulukuun alussa, monet miettivät, kuinka suurin luvuin PSG murskaa Manchester Unitedin.

Murskajaisista ei enää puhuta. Ellei joku ManUn vauhtiin sokeutunut usko PSG:n murskautuvan.

Hätäisimmät antaisivat Ole Gunnar Solskjärille jo nyt pitkän jatkosopimuksen, vaikka ei ole mitään syytä olla katsomatta kautta loppuun ja olla sitä kautta viisaampia.

Yleisen elämänkokemuksen perusteella heikompia jaksoja tulee vielä.


Real Madrid oli tammikuun alussa naurunaihe, jonka sijoittumista jopa neljän joukkoon La Ligassa epäiltiin. Muutamassa viikossa siitä on tullut ihan uskottava kandidaatti jopa Mestarien liigan voittajaksi – aivan kuten parina aiempana kautena.

Mitä tulee Liverpoolin ”sulamiseen”, siihen löytyy myös vähemmän mystisiä syitä.

Loukkaantumisesta kärsineen joukkueen runkopelaajat ovat tilastojen mukaan uurastaneet enemmän peliminuutteja kuin Cityn vastaavat. Se taas on näkynyt muun muassa kovien spurttien määrässä, mikä on hyvä mittari jalkapallossa ja varsinkin Liverpoolin aktiivisessa pelaamisessa.

City kamppailee vielä neljällä rintamalla, kun Liverpool on mukana enää kahdessa kisassa, mikä tasoittaa rasitustaakkaa.

Jos jompikumpi menee pitkälle Mestarien liigassa, asetelma kellahtaa hyvinkin nopeasti.

Emmekö ole sitä jo edellisiltä kausilta oppineet?

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt