Manchester City nousi sarjakärkeen – puolustaja hyvitti virheensä ja ratkaisi vierasvoiton - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Manchester City nousi sarjakärkeen – puolustaja hyvitti virheensä ja ratkaisi vierasvoiton

Manchester City voitti Evertonin Aymeric Laporten ja Gabriel Jesusin tekemillä maaleilla.

Manchester Cityn avausmaalin tehnyt Aymeric Laporte (vas.) sai onnittelut John Stonesilta.­

7.2.2019 0:00

Everton–Manchester C 0–2

Manchester City kasasi jälleen lisää paineita pahimmalle kilpailijalleen Liverpoolille voittamalla eilen keskiviikko-iltana vierasottelussaan Evertonin 2–0.

Tulos tarkoitti sitä, että City nousi Liverpoolin kanssa tasapisteisiin, mutta on kilpailijansa edellä maalieron turvin.

City oli johtanut liigaa viimeksi joulukuun puolivälissä. Liverpool on edelleen mainioissa asemissa, koska se on pelannut ottelun vähemmän kuin City.

Manchester Cityn Nicolas Otamendi (vas.) ja Evertonin Cenk Tosun taistelivat pallosta ketterästi.­

City ei jättänyt keskiviikkona mitään sattuman varaan. Se höyrysi alusta asti vahvasti.

Aymeric Laporte pukkasi avopaikasta käsittämättömästi ohi maalin ja Ilkay Gundoganin yritys tärähti ylärimaan.

Väistämättömältä tuntunut vierasmaali nähtiin kuitenkin juuri ennen taukoa, kun puolustaja Laporte hyvitti aiemman tuhlailunsa osumalla päällään David Silvan antamasta vapaapotkusta.

Aymeric Laporte (toinen oikealta) pukkasi Manchester Cityn avausmaalin Evertonia vastaan.­

Vauhti ei hiljentynyt toisellakaan puoliajalla. Tarkkuus kuitenkin puuttui pitkään. BBC kirjasi ottelun maalintekoyritykset Cityn hyväksi 15–4, mutta maalia suuntautuneet yritykset menivät Citylle vain 4–1.

Ottelu ratkesi lopullisesti lisäajalla, kun vaihtopelaaja Gabriel Jesus pukkasi irtopallosta 0–2 maalivahti Jordan Pickfordin torjuttua hänen ensimmäisen yrityksensä.

Guardiola: Viisi mukana

Liverpool näytti pääsevän liigan kärjessä karkumatkalle vahvan joulukuunsa turvin, mutta City on pitänyt pintansa ja käyttänyt hyväkseen Liverpoolin kompurointia alkuvuodesta.

Liigamestaruutta on pidetty monissa puheissa noiden kahden joukkueen kauppana, mutta Manchester Cityn manageri Josep ”Pep” Guardiola koittaa vierittää paineita myös muille.

– En ikinä väittänyt, että Tottenham ei olisi mukana. (Manchester) United voittaa joka viikko ja nousee mukaan. Chelseakin voi saada voittoputken ja nousta haastajaksi, Guardiola sanoi BBC:llä ennen eilistä ottelua.

Cityn mestaruutta spekulaatioissa puoltaa se, että joukkueesta löytyy kokemusta voittamisesta. Seura palasi liigamestariksi pitkän tauon jälkeen 2012 ja juhli ykkösenä myös 2014 ja 2018.

Liverpool on voittanut Englannin mestaruuden viimeksi keväällä 1990.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?