Kommentti: Valioliigan pikkuseura ei kunnioita todennäköisyyksiä – Edes kapteenin ja ykköstähden poissaolot eivät hetkauta

Julkaistu:

Valioliiga
Aaron Mooyn ja Tom Smithin loukkaantumiset ovat takaisku Huddersfieldille, mutta sitkeä joukkue ei murene yksittäisten pelaajien poissaoloista, kirjoittaa Lari Seppinen.
Huddersfieldin ei pitänyt nousta Valioliigaan kaudella 2016-2017. Ainakaan seuran ei olisi pitänyt säilyä sarjassa viime keväänä.

Huddersfieldin ympärillä on riittänyt ymmärrettävästi epäilijöitä. Joukkue ei ollut materiaaliltaan kärkikastia edes Championshipissä, joten pelaajisto on luonnollisesti heikoimpia Valioliigassa.

Kaupungissa näille puheille on kohautettu olkapäitä. Kotitappio Newcastlelle laimensi tunnelmaa viikonloppuna, mutta kokonaisuudessaan kannattajien viime vuodet ovat olleet kuin satua.

Lähtökohdat syksylle eivät olleet ihanteelliset. David Wagnerin tiiviiksi hioma ryhmä ylsi potentiaalinsa ylärajoille jo viime kaudella ja säilytti sarjapaikkansa toiseksi viimeisellä kierroksella.

Yllättäjän status on nyt poissa, ja Huddersfield pelasi peräti 10 kierrosta ennen ensimmäistä voittoa. Marraskuun parantunut tuloskunto nosti hetkeksi putoamisviivan yläpuolelle.

Tummia pilviä on noussut jälleen ilmaan. Riveistä putosivat ykköstähti Mooy ja kapteeni Smith ennen Newcastle-peliä. Polvivamma pitää australialaisen Mooyn sivussa arviolta helmikuulle. Kolaus on kova, sillä kovaotteinen ja syöttötaitava keskikenttä on Huddersfieldin pelin sielu.

Edes hänen tai johtajatyyppi Smithin poissaolot eivät horjuta sitkeän joukkueen uskoa. Huddersfield vei peliä Newcastlea vastaan, mutta vieraiden tehokkaampi viimeistely ja sitkeä puolustus riittivät täyteen pistepottiin.

Suurimmat ongelmat ovat viimeistelyssä. Huddersfield on tehnyt vain kymmenen maalia 17 ottelussa, mikä on selvästi vähiten Valioliigassa. Erikoiseksi tilanteen tekee se, että puolet joukkueen osumista on toppareiden viimeistelemiä. Kärjet Laurent Depoitre ja Steve Mounie ovat yhä maaleitta.

Wagner on tehnyt loistotyötä Huddersfieldissä. Ei ole ihme, että saksalainen saa suunnatonta arvostusta John Smith’s Stadiumilla. Jürgen Kloppin entinen apuri ja pitkäaikainen ystävä on nostanut seuran tuntemattomuudesta takaisin kirkkaisiin valoihin ja tuonut köyhtyvälle kaupungille runsaasti iloa.

Nyt hänen pitäisi taikoa vielä yksi kani hatustaan ja pitää joukkue jälleen sarjassa. Yksin edes hän ei siihen pysty. Huddersfield on laadukas joukkue, mutta keskikentän vahvistaminen ja maalintekijän hankkiminen tammikuun siirtomarkkinoilta ei olisi pahitteeksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt