Valioliiga

Kommentti: Hallitseva mestari ei ole lyömätön – Chelsea näytti, miten Manchester City pysäytetään

Julkaistu:

Kommentti
Manchester Cityn hurjastelu loppui Stamford Bridgellä. Tappio osoitti, että Pep Guardiolan tyytymättömyyteen on ollut syynsä, kirjoittaa Lari Seppinen.
Valioliigakauden kiehtovimmaksi kysymykseksi on muodostunut, mikä joukkue tuottaa ensimmäisen tappion Manchester Citylle tai Liverpoolille. Kiinnostava kysymys on ollut myös se, millä tavalla jätit ovat kaadettavissa.

Manchester Cityn osalta vastaus tuli kauden 16. ottelussa, kun Chelsea voitti hallitsevan mestarin 2–0 Stamford Bridgellä.

City on vakuuttanut monipuolisuudellaan. Kokoonpanossa riittää maailmanluokan laatua ja leveyttä joka pelipaikalle. Joukkue on hurmannut hyökkäyspelillään, mutta puolustaminen on kehittynyt eniten viime kaudesta. Aymeric Laporten johtama toppariosasto on pitänyt oman pään tiiviinä.

Pep Guardiola on huokunut voittojen jälkeen tyytymättömyyttä ja toistanut, kuinka Cityllä on paljon parannettavaa. Puheet kuvastavat katalonialaisluotsin kyltymättömyyttä, mutta niissä on perää.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

City keräsi viime kaudella 100 pistettä ja asetti kovat standardit, joilla joukkueen onnistuminen mitataan. Mittari on hurja, mutta maailman parhaaksi hamuavan seuran täytyy hyväksyä se.

Kun City on juhlinut maaleilla, varjoon on jäänyt, että esimerkiksi Gabriel Jesus on iskenyt koko kaudella vain yhden osuman. Se on lohduttoman vähän ryhmän ainoalta varsinaiselta kärjeltä, kun Sergio Agüero on sivussa.

Laporte on tuonut puolustuspäähän tarvittavaa kovuutta ja pallollista osaamista, mutta Chelsea näytti, että maltillisella prässillä alimmat linjat ovat edelleen murrettavissa. Cityn täytyy yhä hioa pelaamistaan hetkillä, kun siltä riistetään pallo.

Omalle rangaistusalueelle parkkeerattu bussi ei kaada Cityä, sillä sen konemainen jauhaminen tuottaa lopulta tarvittavat maalit. Myös yltiörohkea prässi on tuhon tie. City pallottelee itsensä pois paineen alta hallituilla syöttökombinaatioillaan, minkä jälkeen latu on auki hyökkäyspään taitureille ja jälki murskaavaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tappio pudotti Cityn pois sarjakärjestä. Ykköseksi noussut Liverpool on sille aito uhka mestaruustaistelussa. Manchesterilaisseuran onnistumisen mittari nähdään silti isommilla kentillä.

Guardiola tietää, että harjoituskentällä on vielä paljon töitä tehtävänä, jotta joukkue on viritetty tappiinsa talven ja kevään ratkaisuhetkiksi. Kaikki muu paitsi Mestarien liigan voitto kääntäisi kauden pettymykseksi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt