Kommentti: Pohjois-Lontoo värjäytyi punaiseksi – Arsenal näytti derbyssä kahdet kasvonsa - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Kommentti: Pohjois-Lontoo värjäytyi punaiseksi – Arsenal näytti derbyssä kahdet kasvonsa

Pohjois-Lontoon derby tarjosi maalijuhlaa, erinomaista jalkapalloa, ja räiskyvän draamankaaren. Arsenalin energinen ote vei voiton hillitymmästä Tottenhamista, kirjoittaa Lari Seppinen Lontoosta.

2.12.2018 19:03

Pohjois-Lontoon paikalliskohtaamisessa yhdistyi erinomainen jalkapallo ja valtava tunnelataus kentällä ja katsomossa.

”Tottenham Hotspur, olette aina p****aa”, kotijoukkueen fanit lauloivat, kun Arsenal vei paikallisherruuden 4-2-voittoon päättyneissä maalijuhlissa.

Arsenal ja Tottenham esiintyivät nurmella kuin valmentajansa kentän laidalla. Unai Emery hyppi, huusi ja viittoi raivoisasti 90 minuuttia. Vastapuolen Mauricio Pochettino ohjeisti sen sijaan omiaan rauhaisaan sävyyn sivurajan tuntumassa.

Emerystä virrannut energia näkyi Arsenalin otteissa. Joukkue vyörytti hyökkäyksiä aktiivisesti, kun Tottenham odotti rauhassa vuoroaan lähteä vastaiskuihin.

Arsenal näytti kahdet kasvonsa. Hyökkäykset vyöryivät samaan aikaan vauhdikkaasti ja hallitusti ja tuottivat tukun erinomaisia maalipaikkoja. Puolen tunnin jälkeen energia pursusi yli, eikä pää pysynyt kylmänä.

Tottenham iski neljässä minuutissa kaksi maalia.

Eric Dierin villit tuuletukset kotifanien edessä provosoivat pelaajia ja aiheuttivat kalabaliikin. Kasetti ei kestänyt, ja Tottenham oli kääntää pelin lopullisesti itselleen avausjakson lopulla.

Katso Dierin maali ja sitä seuranneet tapahtumat alta löytyvältä videolta. Jos video ei näy selaimellasi, katso se täältä.

Toisella puoliajalla Arsenal sai tarvittavan ripauksen kylmäpäisyyttä ja näytti jälleen parempaa puoltaan.

Emery vaihtoi kentälle Aaron Ramseyn ja Alexandre Lacazetten, mikä osoittautui järkiratkaisuksi. Espanjalainen tuuletti villisti ja kannusti hurmioitunutta kotiyleisöä entistä kovempaan meteliin, kun Arsenal tuli tasoihin.

Aktiivisuus ja energia veivät lopulta voiton. Pohjois-Lontoo värjäytyi punaiseksi, ja valtikka siirtyi kotijoukkueelle, kun Lacazette ja Lucas Torreira katkaisivat maaleillaan vastustajan selkärangan. Tottenham sortui puolestaan loppuhetkillä hölmöilyyn, kun Jan Vertonghenin holtiton liuku toi toisen keltaisen ja ulosajon.

Erityisen maukkaaksi voiton Arsenalille tekee tiukka sarjatilanne. Kolme pistettä nostavat joukkueen tasoihin juuri neljäntenä olevan Tottenhamin kanssa.

On mahdollista, että neljäs sija ratkaistaan kauden päätteeksi kaksikon välillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?