Valioliiga

Helikopteriturma vei rakastetun hyväntekijän – silminnäkijä ylisti lentäjää sankariksi: ”En ole nähnyt mitään vastaavaa”

Julkaistu:

Valioliiga
Leicesterissä surraan seuran omistajan menehtymistä. Tutkimukset helikopterionnettomuuden syystä ovat käynnissä, ja kaikkien kuolleiden nimet on nyt julkaistu.
Leicester City pelasi lauantaina kotonaan 1–1-tasapelin West Ham Unitedin kanssa.

Kukaan ei ole ottelun jälkeen ollut kiinnostunut ottelun tapahtumista. Noin tunti kamppailun päättymisen jälkeen seurasi nimittäin karmea tragedia, kun seuran omistajan Vichai Srivaddhanaprabhan helikopteri syöksyi maahan.

Helikopteri rysähti stadionin viereiselle pysäköintialueelle ilmeisesti roottorivian takia. Onnettomuus synnytti valtavan tulimeren.

Leicester vahvisti myöhään sunnuntaina, että seuran omistaja oli kopterin kyydissä ja menehtyi. Kopterin kyydissä oli myös neljä muuta henkilöä: entinen missi, Miss Thaimaa -kisojen ensimmäiseksi perintöprinsessaksi 2005 kruunattu Nursara Suknamai, Kaveporn Punpare sekä lentäjät Izabela Roza Lechowicz ja Eric Swaffer.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suknamai ja Punpare olivat Srivaddhanaprabhan palkkalistoilla.

Viranomaiset tutkivat turman syytä, joka on yhä epäselvä. Helikopterin italialaisvalmistaja leonardo SpA on ilmoittanut olevansa valmis auttamaan tutkimuksissa.

”En ole ikinä nähnyt vastaavaa”

Sky Sportsin uutiskuvaaja Dan Cox oli poistumassa stadionilta kuvattuaan ensin ottelun jälkeiset tv-haastattelut. Cox kertoi Sky Newsille nähneensä helikopterin maahansyöksyn.

– Kun katsoin ylös, näin kopterin vain pyörivän hallitsemattomasti. En ole ikinä nähnyt mitään vastaavaa.

Coxin arvion mukaan lentäjä onnistui saamaan kopterin joten kuten hallintaansa ja sai ohjattua sen parkkialueen kulmaan.

– Mielestäni lentäjä oli sankarillinen, samoin kuin kaksi poliisia, jotka yrittivät mennä auttamaan.

Poliisit joutuivat perääntymään liekkien takia.

Srivaddhanaprabha, 60, on neljän lapsen isä, thaimaalainen liikemies ja miljardööri. Hän osti jalkapalloseuran vuonna 2010. Seura nousi Valioliigaan 2014 ja voitti Englannin mestaruuden keväällä 2016.

Thaimaalainen on Forbesin mukaan maansa viidenneksi rikkain ihminen. Hänen omaisuutensa arvoksi arvioidaan noin 4,29 miljardia euroa.


Rakastettu yhteisön jäsen

Monet ulkomaalaiset valioliigaseurojen omistajat ovat 2000-luvulla saaneet osakseen runsaasti vastustusta. Srivaddhanaprabha on kuitenkin ollut paikallisessa yhteisössä erittäin pidetty hahmo.

– Hän on laittanut seuraamme niin paljon rahaa, nostanut sen ylös konkurssikypsästä tilasta, rakentanut joukkueen ja voittanut Valioliigan mestaruuden. Tulevaisuus näyttää hyvältä, tai ainakin näytti hyvältä, seuran 68-vuotias kannattaja Richard Mobbs kuvaili uutistoimisto Reutersille.

BBC listasi verkkosivuillaan maanantaina asioita, joiden takia Srivaddhanaprabha oli niin rakastettu Leicesterissä.

Hän mm. osti seuran kannattajille aamiaisen ennen vierasreissuja, jakoi 60-vuotispäivänsä kunniaksi 60 ilmaista kausikorttia ja teki miljoonien eurojen lahjoituksia Leicesterin sairaalalle ja yliopistolle.

Leicesterin kotistadionille King Power Stadiumille on turman jälkeen tuotu paljon kukkia ja suruviestejä.

– Olen yksinkertaisesti järkyttynyt, 53-vuotias Leicesterin kausikorttilainen Richard Jackson sanoi BBC:lle.

– Tämä on tragedia, jollaista ei osaa odottaa. Omistajamme ovat olleet aivan fantastisia, luultavasti parhaat koko Englannissa.

Maanantaina Srivaddhanaprabhan läheiset vierailivat turmapaikalla.

Leicester on Valioliigassa kymmenen kierroksen jälkeen kahdentenatoista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt