Kommentti: Potkut olisi valtava virhe – Fulhamin serbivalmentaja ansaitsee aikaa kurssin kääntämiseen - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Kommentti: Potkut olisi valtava virhe – Fulhamin serbivalmentaja ansaitsee aikaa kurssin kääntämiseen

Nimekkäät hankinnat nostivat odotukset jopa liian korkealle. Sarjapaikan säilyttäminen on realismia Fulhamille, kirjoittaa Lari Seppinen.

Slavisa Jokanovicilla on miettimistä, koska Fulhamin pistepotti ei ole karttunut odotetusti.­

27.10.2018 20:35

Fulhamin heikko syksy jatkui, kun Bournemouth haki vieraspisteet 3–0-voitolla Craven Cottagelta. Kyseessä oli neljäs peräkkäinen tappio ja seitsemäs ottelu ilman voittoa Fulhamille.

Amerikkalaisomistaja Shahid Khan seurasi vakavana katsomosta, kun vierasjoukkue latoi rumat lukemat kotijoukkueen verkkoon.

Fulham on ajautunut myrskyn silmään. Brittimedia uutisoi alkuviikosta, että seurajohto olisi antanut päävalmentaja Slavisa Jokanovicille kaksi ottelua aikaa kurssin oikaisemiseen.

Khan kiisti väitteen jyrkästi ja piti sitä valheellisena.

– Otsikot ovat sensaatiohakuisia ja fiktiivisiä. Olen samaan aikaan huvittunut, hämmästynyt ja pettynyt. Pyydän, ettette usko kaikkea lukemaanne. Tässä tapauksessa teidän ei kannata uskoa mitään lukemaanne, Khan jyrähti otteluohjelmaan kirjoittamassaan pitkässä tekstissä kannattajille.

Khanin tiukan vastauksen on syytä pitää paikkansa. Jokanovicin potkut olisi valtava virhe. Päävalmentaja on vastuussa syöksykierteestä, mutta myös oikea henkilö oikaisemaan kurssin.

Serbialainen aloitti joulukuussa 2015 Fulhamin peräsimessä. Hän on tehnyt erinomaista työtä ja kehittänyt joukkueen askel kerrallaan nykytasolle. Pitkäjänteinen työ huipentui viime keväänä, kun joukkue palasi neljän vuoden jälkeen takaisin pääsarjaan.

Jokanovic luottaa pallonhallintaan ja haluaa Fulhamin rakentavan peliä lyhyin syötöin. Korttitalo romahtaa, kun vastustaja prässää puolustuslinjaa. Fulham on päästänyt 10 ottelussa 28 maalia, mikä on järkyttävä lukema. Alakerran nelikko joutui jälleen paniikkiin, kun Bournemouth antoi painetta.

Jokanovic ei ole saanut puolustuspeliä kuntoon, mutta hän ansaitsee aikaa korjaustyöhön. Seura hankki kesällä avauskokoonpanollisen uusia pelaajia ja esimerkiksi puolustuslinja uusiutui kokonaan.

Nimekkäät hankinnat nostivat odotukset jopa liian korkealle. Sarjapaikan säilyttäminen on realismia Fulhamille.

Nopeatahtinen Valioliiga ei anna loputtomasti aikaa. Fulham pelaa seuraavaksi Hudderfieldin vieraana.

Jokanovic tietää pelin hengen. Pistepussin on tuolloin pakko karttua tai Khanin kärsivällisyys mitataan toden teolla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?