Valioliiga

Kommentti: Vieraspiste Chelseasta on silmänlumetta – ManU on hukatun potentiaalin valtakunta

Julkaistu:

valioliiga
ManUssa pelaajat polkevat paikallaan ja manageri on kadottanut tyylinsä, kirjoittaa Lari Seppinen.
Manchester Unitedin katastrofaalinen alkukausi sai valonpilkahduksen, kun joukkue haki 2–2-tasapelin Chelsean vieraana.

Piste on silmänlumetta. ManUn suunnassa ei näy merkkejä paremmasta.

Avauskokoonpano antoi viitteitä hyökkäävästä ManUsta. Laitahyökkääjinä aloittivat vauhdikkaat Marcus Rashford ja Anthony Martial, keskikentällä taitavat Juan Mata ja Paul Pogba.

Kentällä hoiperteli kuitenkin vanha tuttu ManU. Edellä mainittu nelikko on oiva esimerkki valtavasta potentiaalista, jonka seura hukkaa Jose Mourinhon alaisuudessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Martial saapui syyskuussa 2015 hehkutettuna superlupauksena Manchesteriin. Pogba seurasi vuotta myöhemmin maailman kalleimpana pelaajana. Rashford on Englannin suurin hyökkääjälupaus, joka vakuuttaa maajoukkueessa.

Pogba on 25-, Martial 22- ja Rashford 20-vuotias, joten paljon on vielä tehtävissä. Karu fakta on kuitenkin se, että jokaisen heistä kehitys polkee paikallaan tai on taantunut ManUssa. Askeleen eteenpäin urallaan ottaneita pelaajia ei juuri löydy kokoonpanosta.

Chelsean avausmaali kuvasti osuvasti koko joukkueen sekavaa tilannetta. Pogba kompuroi vailla suuntaa kulmapotkussa, kun Antonio Rudiger puski täysin vapaasti pallon verkkoon.

Mourinho sai raivokohtauksen, kun Chelsea tuli lisäajan viimeisellä minuutilla tasoihin. Chelsean taustajoukkojen villi juhliminen provosoi hänet tolaltaan.

Portugalilainen puhuu median häneen kohdistamasta ajojahdista ja muistuttaa jatkuvasti saavutuksistaan managerina. Kun ottelu oli ohi, hän näytti kotiyleisölle kolmea sormea, joilla viittasi mestaruuksiinsa Chelseassa.

Menneisyyteen takertuminen, uhriutuminen ja syyllisten etsiminen ulkopuolelta ovat epätoivoisen ihmisen merkki. Mourinho on tunnettu mediapelistään, mutta tyyli on ollut pitkään käytöksestä kaukana.

ManUn loistokas historia luo odotuksia ja velvoitteita. Seuran kotistadion Old Trafford tunnetaan tarunhohtoisesti Unelmien Teatterina. Unelmat ovat haihtuneet hiljalleen savuna ilmaan sen jälkeen, kun Sir Alex Ferguson jäi keväällä 2013 eläkkeelle.

Mitä jää jäljelle, kun unelmat loppuvat teatterista? Irvokas näytelmä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt