Brittilehti: Jose Mourinhon potkuilla olisi järisyttävä hintalappu

Kärsivällinen lähestymistapa manageritilanteeseen auttaisi Manchester Unitedia säästämään 20 miljoonaa euroa.

Jose Mourinhon työturvallisuus on vaakalaudalla.

7.10.2018 23:07

Alexis Sanchezin voittomaali saattoi pidentää Jose Mourinhon elämänlankaa Manchester Unitedissa.

Punapaidat nousivat lauantaina 0–2-ahdingosta 3–2-voittoon Newcastlea vastaan. Sanchez, joka on ollut paha pettymys Unitedissa tammikuisen siirtonsa jälkeen, iski voittomaalin aivan ottelun lopussa.

Voitto katkaisi neljän ottelun mittaisen voitottoman putken, johon sisältyi nolo tappio divariseura Derbylle liigacupissa ja vierastappio liigassa West Hamille.

Heikot otteet ovat brittimedian mukaan syösseet Mourinhon potkujen partaalle. Kovimmissa huhuissa Mourinhon väitettiin saavan kenkää, kävi Newcastlea vastaan miten kävi. Portugalilainen itse vakuutti uhmakkaasti ottelun jälkeen, että hänellä on seurajohdon tuki.

– He, jotka lukevat lehtiä ja seuraavat sosiaalista mediaa, luulivat että olen ehkä mennyttä miestä. Jos en olisi saanut seurajohdolta tekstiviestiä, jossa kehotettiin olemaan välittämättä, mitä kirjoitetaan, olisin ollut myös vakuuttunut siitä, Mourinho sanoi ottelun jälkeen.

Brittilehti Daily Mirror kertoi sunnuntaina, että Mourinhon potkut tulisivat Unitedille todella kalliiksi. Valmentajan sopimus kattaa vielä ensi kaudenkin. Hänen vuosipalkkansa on 14,5 miljoonaa puntaa eli noin 16,5 miljoonaa euroa.

Kun yhtälöön lisätään sopimukseen kirjatut uskollisuusbonukset, allekirjoituspalkkiot ja muut sopimuslisät, potkujen lasku olisi Mirrorin mukaan peräti 29 miljoonaa puntaa (33 miljoonaa euroa).

Alexis Sanchez (vas.) oli Unitedin juhlittu sankari lauantaina.

Sopimuksessa olevien pykälien vuoksi summa laskisi kuitenkin merkittävästi, jos Mourinho pysyisi seurassa kauden loppuun ja United jäisi Mestarien liigan ulkopuolelle.

Silloin maksettavaa jäisi hieman alle 11,5 miljoonaa euroa. Säästö olisi huomattava, toki Mestarien liigan paikan tärväämisen myötä menetetyt miljoonat vielä suurempia.

Mutta valmentajavaihdoskaan ei nyky-Valioliigassa takaisi Unitedille nousua neljän parhaan joukkoon, niin kova on kilpailu paikoista auringossa.

Tulevat viikot näyttävät, pysyykö portugalilainen seurajohdon suosiossa. Maajoukkuetauon jälkeen United kohtaa Chelsean vieraissa, ja edessä on myös kaksi elintärkeää Mestarien liigan peliä Juventusta vastaan. Mirrorin mukaan seuran kauden budjetti on laskettu Mestarien liigan jatkopaikan varaan.

Yksi hidaste potkuille on uskottavan seuraajan löytäminen. Nimimanagereista vain Zinedine Zidane on tällä hetkellä vapailla markkinoilla. Kesällä uuden miehen löytäminen tehtävään olisi helpompaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?