Kommentti: Maurizio Sarri vastaa alkukauden kovimmasta tempusta – yksi pelaaja kuvaa Chelsean hurjaa muodonmuutosta - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Kommentti: Maurizio Sarri vastaa alkukauden kovimmasta tempusta – yksi pelaaja kuvaa Chelsean hurjaa muodonmuutosta

Chelsean ohjat täksi kaudeksi ottanut Maurizio Sarri hurmaa fanit loistavalla jalkapallolla ja boheemilla persoonallaan, kirjoittaa Lari Seppinen Southamptonista.

Chelsean Maurizio Sarri pukeutuu kuin boheemi ja valmentaa kuin nero.­

7.10.2018 19:24

Vieraskannattajat lauloivat Maurizio Sarrin etunimeä jo ensimmäisellä puoliajalla, kun Chelsea jyräsi vakuuttavaan 3-0-voittoon Southamptonissa.

Sarri on hurmannut länsilontoolaisten fanit paitsi omintakeisella olemuksellaan, ennen kaikkea joukkueen pelillisillä otteilla. Sarri seuraa suojattejaan mietteliäänä sinisessä verkkariasussa, mikä on piristävä poikkeus läpeensä pukuvalmentajien täyttämässä jalkapallomaailmassa.

Boheemin ulkokuoren alla virtaa piinkova ammattilainen. Sarri on syvällinen lajiajattelija, jota jopa pallonhallinnan sanansaattaja Pep Guardiola ihailee varauksetta.

Italialainen Sarri on muuttanut muutamassa kuukaudessa Chelsean tavan pelata. Kun Chelsean edellinen luotsi Antonio Conte lähestyi peliä puolustamisen kautta, Chelsea prässää nyt todella ärhäkkäästi ja hallitsee palloa taitavasti.

Muutos näkyy erityisesti N’Golo Kanten pelaamisessa. Keskikentän hiljainen tähti on tottunut peittämään laajoja alueita puolustuslinjan edessä.

Sarri on siirtänyt ranskalaisen ylemmäksi keskikentän ryhmityksessä, ja Kanten pelaamiseen on tullut täysin uusia ulottuvuuksia. Jalat tikkaavat edelleen väsymättömästi koko 90-minuuttisen, mutta uudistunut pelitapa tuo esiin pelaajan pallollisen taitoarsenaalin.

N’Golo Kante on päässyt uuteen rooliin Chelseassa.­

Sarri itse on sanonut, että pelitavan sisäistäminen vie noin kolme kuukautta. Siihen nähden kausi on alkanut jopa sensaatiomaisen hyvin. Joukkueen otteluohjelma ei ole ollut pahimmasta päästä, mutta se ei vähennä lentävän lähdön arvoa.

Tulokset ovat muistutus siitä, että erinomainen päävalmentaja saa nopeasti ajatuksensa näkymään kentällä. Valmentajat selittävät usein heikkoja tuloksia prosesseilla ja muutoksen hitaudella, vaikka olisivat olleet jo pitkään joukkueensa peräsimessä.

Chelsea ei ollut ennakkoarvioissa suurimpia mestarisuosikkeja, mutta nykytahdilla joukkue voi pysyä pitkään Manchester Cityn ja Liverpoolin kannoilla.

Maurizio-huudot yltyivät Southamptonissa jälleen ottelun lopussa. Jos peli kehittyy samaan tahtiin kauden edetessä, italialaisvalmentajan nimi kaikuu vielä useaan otteeseen kannattajien suusta.

Jos video ei näy selaimellasi, katso se täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?