Poliisin tiedot Roman Abramovitshista julki: ”Rahanpesua, yhteyksiä rikollisiin” – Chelsean myyntihuhut voimistuvat - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Poliisin tiedot Roman Abramovitshista julki: ”Rahanpesua, yhteyksiä rikollisiin” – Chelsean myyntihuhut voimistuvat

Chelsean omistaja Roman Abramovitsh hävisi yli puoli vuotta kestäneen taistelun mediayhtiötä vastaan ja hänestä Sveitsissä tehty tyly poliisiarvio julkaistiin.

Roman Abramovitshin kerrotaan harkitsevan Chelsean myyntiä.­

26.9.2018 13:14

Venäläislähtöinen miljardööri Roman Abramovitsh yritti oikeusteitse estää sveitsiläistä mediayhtiötä Tamediaa julkaisemasta yhtiön haltuunsa saamia poliisidokumenttia, jonka perusteella häneltä evättiin oleskelulupa Sveitsiin.

Poliisi arvioi kirjeessään maahanmuuttoviranomaisille, että Abramovitsh olisi ollut uhka yleiselle järjestykselle ja maineriski maalle, mikäli hän olisi saanut luvan asettua Sveitsiin.

Sveitsin poliisi tutki Abramovitshin taustat tarkkaan ja raportoi, että häntä ”epäillään rahanpesusta ja yhteyksistä rikollisjärjestöihin”. Lisäksi poliisi arvioi, että ainakin osa Abramovitshin omaisuudesta sai alkunsa ”laittomasta lähteestä”.

Roman Abramovitsh on hyvissä väleissä Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.­

Asiasta kirjoittaneen The Guardian -lehden mukaan Abramovitsh vaatii Sveitsin poliisia korjaamaan virheelliset tiedot. Hän myös harkitsee oikeustoimia kirjeen vuotanutta henkilöä vastaan.

Sveitsin poliisin tiedot eivät pohjaudu oikeuden tuomioihin, vaan muihin lähteisiin, joiden todenperäisyyden varmistaminen on vaikeaa. Asian vuotaminen julkisuuteen on joka tapauksessa hyvin noloa Abramovitshille, jolla on on viime aikoina ollut vaikeuksia myös Iso-Britanniassa.

Valioliigaseura Chelsean vuonna 2003 ostanut Abramovitsh ei keväällä enää hakenut viisumia Britanniaan. Sen sijaan hän otti Israelin kansalaisuuden, jonka hän sai juutalaisen sukutaustansa vuoksi. Israelin passin turvin Abramovitsh saa matkustaa Britanniaan, mutta hän ei saa työskennellä maassa.

Chelsean kotistadion Stamford Bridge saattaa saada pian uuden omistajan.­

Uutistoimisto Bloomberg uutisoi brittien tiukentaneen suhtautumistaan venäläistaustaisiin oligarkkeihin Skripalien myrkytystapauksen jälkeen. Läheisissä väleissä presidentti Vladimir Putinin kanssa oleva Abramovitsh saattaa myös joutua USA:n pakotelistalle lähiaikoina.

Bloombergin mukaan Abramovitsh onkin pohtinut Chelsean myymistä. Hänen väitetään jo päättäneen hinnan, jolla luopuisi lempilapsestaan: kolme miljardia puntaa (nykykurssilla 3,4 miljardia euroa). Se olisi maailmanennätyshinta urheiluseurasta.

LUE LISÄÄ: Chelsean voittokulku päättyi Valioliigassa – Liverpool porskuttaa nyt ainoana puhtaalla pelillä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?