Kommentti: Tottenham ei ole vieläkään kasvanut voittajaksi – Mauricio Pochettinon pitää katsoa peiliin - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Kommentti: Tottenham ei ole vieläkään kasvanut voittajaksi – Mauricio Pochettinon pitää katsoa peiliin

Mauricio Pochettino kannusti suojattejaan intohimoisesti, kun Tottenham hävisi kotikentällään 1–2 Liverpoolille.

Harry Kane pääsi harvoin maalintekotilanteeseen ottelussa Liverpoolia vastaan.

15.9.2018 18:17

Pettymys paistoi argentiinalaisen kasvoilta. Kierroksen kärkiottelu mittasi Tottenhamin todellisen vireen. Joukkueen ympärillä pyörii kysymys, olisiko siitä viimein kilpailemaan kirkkaimmista pokaaleista. Esitys kentällä antoi karun vastauksen.

Turhautuminen huokui myös katsomosta, kun kotijoukkue jäi aseettomaksi sarjakärjen kyydissä. Lukuisat harhasyötöt koettelivat kannattajien kärsivällisyyttä.

Pochettinolla on peiliin katsomisen paikka. Ryhmitykset ovat vaihtuneet ja kokoonpanot muokkautuneet pelistä toiseen. Manageri on vaihdellut kolmen ja neljän puolustuslinjan välillä joka ottelussa.

Liverpool antaa toisenlaisen esimerkin. Jürgen Klopp on pitänyt kokoonpanonsa sarjapeleissä muuttumattomana. Sama ryhmitys on jauhanut tehokkaasti tulosta, kun pelitapa on kaikilla selkäytimessä.

Reagointi vastustajan mukaan on toisinaan tarpeellista, mutta liika säätäminen voi sekoittaa joukkueen pelaamisen. Nyt nurmella on nähty aina erilainen Tottenham, jonka pelillinen identiteetti on häilyvä.

Ongelmat korostuivat Liverpoolia vastaan, kun joukkue ei kyennyt avaamaan peliä hallitusti. Vaaralliset hyökkäykset olivat vauhdikkaan Lucas Mouran pystyjuoksujen varassa.

Pochettino valmentaa viidettä kauttaan Tottenhamia. Hän on tehnyt kokonaisuudessaan erinomaista työtä.

Pohjoislontoolaisseura on noussut pysyvästi isojen kastiin, vaikka operoi rajallisemmilla resursseilla kuin Manchesterin joukkueet tai Chelsea, Arsenal ja Liverpool. Monet lupaukset ovat kehittyneet Pochettinon otteessa maailmanluokan pelaajiksi.

Pokaalit ovat silti kiertäneet Tottenhamia kaukaa ja seuraavaa askelta voittajaksi on odotettu jo monta vuotta. Merkit eivät viittaa siihen, että Pochettino suojatteineen kykenee ottamaan ratkaisevaa askelta tälläkään kaudella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?