Valioliiga

José Mourinho kiersi veroja – joutuu maksamaan miljoonasakot

Julkaistu:

Rikos
José Mourinho joutuu maksamaan jättirapsut Espanjan verottajan huijaamisesta.
Maailman tunnetuimpiin jalkapallovalmentajiin kuuluva José Mourinho on päässyt Espanjan verottajan kanssa sopuun veronkiertojutussaan, raportoi El Mundo -lehti.

Lehden lähteiden mukaan Mourinho maksaa kahden miljoonan euron suuruisen sakon ja saa vuoden mittaisen vankeusrangaistuksen. Vankilaan hän ei kuitenkaan joudu, sillä Espanjassa on käytäntönä, että ensikertalaiset eivät joudu istumaan kaksivuotisia tai sitä lyhyempiä talousrikostuomioita.

Tosin Britannian yleisradioyhtiölle BBC:lle puhuneet ”Mourinhon lähipiiriläiset” kiistivät valmentajan hyväksyneen vankeustuomion ja sen, että sellaista olisi edes vaadittu.


Nykyisin Manchester Unitedia luotsaavan Mourinhon, 55, vaikeudet verottajan kanssa juontavat juurensa tämän vuosikymmenen alkuun, jolloin hän valmensi Real Madridia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mourinho jätti maksamatta verot vuosina 2011 ja 2012 saamistaan mainos- ja kuvaoikeustuloista. Hänen arvioitiin tienanneen veronkierrolla lähes 3,3 miljoonaa euroa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Mourinho oli jo vuonna 2014 sopinut maksavansa Espanjan verottajalle 1,15 miljoonaa euroa. Tuolloin hän ei kuitenkaan ollut ilmoittanut kaikkia tulojaan.

Portugalilainen Mourinho ei ole ensimmäinen korkean profiilin jalkapallopersoona, joka on jäänyt kiinni veronkierrosta Espanjassa.

Maailman kaksi parasta pelaajaa, Lionel Messi ja Cristiano Ronaldotuomittiin aiemmin Espanjassa miljoonasakkoihin ja vankeusrangaistuksiin samasta rikoksesta.

Real Madridista italialaiseen Juventukseen tänä kesänä siirtynyt Ronaldo teki heinäkuussa sopimuksen verottajan kanssa, joka toi hänelle kahden vuoden vankeustuomion ja 19 miljoonan laskun. Summaan sisältyi jälkiverojen lisäksi 3,2 miljoonan euron sakko.


FC Barcelonaa edustava Messi puolestaan sai viime vuonna 21 kuukauden vankeustuomion, joka myöhemmin muutettiin 252 000 euron sakkorangaistukseksi.

Messin katsottiin kiertäneen Jorge-isänsä kanssa 4,1 miljoonan euron edestä veroja vuosina 2007–2009. Myös isä sai vankeustuomion, joka muutettiin myöhemmin sakoiksi. Lisäksi kaksikko joutui maksamaan verottajalle yhteensä 8,5 miljoonaa euroa jälkiveroja ja rangaistusmaksuja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt