Valioliiga

Kommentti: West Hamin peli sakkaa pahasti, mutta Pellegrinin potkut ei poistaisi syvempiä ongelmia

Julkaistu:

Kommentti
Pellegrinin potkut saattaisivat tuoda hetkellisen piristysruiskeen, mutta seurajohdon linjattomuutta ja se ei korjaisi, kirjoittaa IS:n ja Urheilulehden kirjeenvaihtaja Lari Seppinen.
Tilastot kertovat karua kieltään West Hamin alkukaudesta. Viidestä valioliigaottelusta saldona on viisi tappiota ja karmea maaliero 2-10.

Vaisut esitykset jatkuivat lauantaina kotinurmella. Joukkue hävisi lisäajalla syntyneellä maalilla 0-1 Wolverhamptonia vastaan.

Seurajohto laittoi kesän aikana rahaa palamaan ja hankki 10 uutta pelaaja yli 100 miljoonalla eurolla.

Kaikkien aikojen ennätyssummalla, noin 39 miljoonalla eurolla, saapui brasilialainen Felipe Anderson. Manageriksi palkattiin kokenut Manuel Pellegrini.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Raha ei ole saanut vastinetta kentällä. Päämäärättömyys huokuu pelaajien otteissa. Surullista kokonaiskuvaa heijastaa Felipe Anderson, joka ei ole tehnyt maaliakaan, vaan vaeltanut varjojen mailla.

Joukkue aloitti Lontoon Olympiastadionilla kaudella 2016–2017. Sitä ennen kotistadionina toimi 112 vuotta Boleyn Ground Itä-Lontoossa.

Nyt käynnissä on jo kolmas kausi uudessa kodissa, jota kannattajat eivät ole ikinä ottaneet kunnolla omakseen.

Vaisu tunnelma huokui Wolverhamptonia vastaan, vaikka pöytä oli katettu erinomaiselle ottelulle. Aurinko helli viikon kauneimmalla säällä ja vastassa oli tunteita herättävä sarjanousija.

Laulu raikui ja ilo huokui lähinnä vierasjoukkueen katsomosta. West Hamin kannattajat heräsivät apatiastaan harvoina hetkinä, kun kotijoukkue sai jotain järjellistä aikaan hyökkäyspäässä.

Pellegrini vastaa totta kai urheilullisesta menestyksestä, eikä tilanne näytä vihreällä veralla lupaavalta.

Manchester City voitti 2013–2014 mestaruuden Pellegrinin alaisuudessa. Tuolloin hyökkäyspeli rullasi näyttävästi ja taidokkaat esitykset hurmasivat Valioliigan ystävät.

West Hamissa ei näy edes rippeitä samasta. Syötöt karkailevat, ja hyökkäykset käynnistyvät organisoidusti lähinnä satunnaisesti pallonriistojen jälkeen. Kommunikointi kentällä ei toimi, eikä yhteispelissä ole punaista lankaa.

Avauksessa oli seitsemän uutta pelaajaa viime kaudesta. Yhteispelin hioutuminen vie aikansa, mutta tiivistahtinen Valioliiga ei anna sijaa tekosyille.

Materiaali on sarjan ylempää kastia. Suunta on oikaistava nopeasti, sillä pelaaminen on tällä hetkellä anteeksiantamattoman huonoa.

Organisaatiossa on silti paljon syvempiä ongelmia kuin Pellegrini. Potkut saattaisivat tuoda hetkellisen piristysruiskeen, mutta seurajohdon linjattomuutta ja murenevaa yhteisöllisyyttä se ei korjaisi.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Tätä et nähnyt tv:ssä: Mikko Leppilammen sutkautus sai TTK-yleisön hämmentymään – ”Nyt mä sanoin sen ääneen”
   Viihde
  3. ESPN: NFL-seura haluaa palkata ex-ulkoministeri Condoleezza Ricen päävalmentajakseen
   Muut lajit
  4. Markku Kanerva nimesi Huuhkajien aloituskokoonpanon Unkaria vastaan – neljä muutosta Kreikka-pelistä
   Huuhkajat
  5. Nainen tuskailee HS:ssä työstä kieltäytyvän puolison elättämistä: ”Pitääkö laskelmissa huomioida, että hän tarjoaa hellyyttä, seksiä ja seuraa?”
   Seksi & Parisuhde
  6. Edis Tatlin taidokas temppuilu mykisti tv-katsojat – ”On tapahtunut lajinvalintavirhe”
   Tanssii tähtien kanssa
  7. Näyttelijä Kari Väänänen paljasti Ylellä: sai uskomattoman puhelun Yhdysvalloista – Steven Spielberg halusi mukaan hittielokuvaansa
   TV & elokuvat
  8. Tunti sitten
  9. Kiira Korpi otti terävästi kantaa keskusteluun lapsien valmentamisen metodeista: ”Pitäisi olla ehdottomasti kiellettyä”
   Taitoluistelu
  10. Tätä et nähnyt tv:ssä: Jone Nikulan Hanna-vaimo kruunattiin TTK:n kulisseissa vuoden tanssinopettajaksi – asteli hakemaan palkintoa verkkareissa
   Viihde
  11. Suomen suurlähetystö hämmästyi ja ohjeistaa ruotsalaisia – ”Saunassa ei syödä ruokaa”
   Kotimaa
  12. Harvinainen yhteiskuva: Pekka Pouta saapui Tanssii tähtien kanssa -lähetykseen Mari-vaimonsa kanssa
   Viihde
  13. Näytä lisää