Valioliiga

Chelsea haluaa välttää Kevin de Bruynen kaltaiset virhearviot – pyörittää hurjaa lainasirkusta

Julkaistu:

Valioliiga
Chelsean lupaukset saavat pakata laukkujaan tiheään otteeseen, eivätkä kohtalolta välty aina meritoituneemmatkaan pelaajat.
23-vuotias Lewis Baker on tottunut kertaamaan tuttuja lauseita.

Kohteliaisuudet toistuivat heinäkuussa, kun keskikenttäpelaaja siirtyi lainalle Leedsiin.

– Jos ymmärrät jalkapalloa, tiedät Leedsin olevan valtava seura. Fanit ovat fantastisia, ja niitä joukkueella on eniten sarjassa, Baker kehui esittelytilaisuudessaan.

Baker lukeutuu valtavaan joukkoon lontoolaisen suurseuran Chelsean kasvatteja, jotka eivät ole ikinä pelanneet minuuttiakaan Valioliigassa. Kolmen viime kauden aikana Baker on edustanut viittä eri lainaseuraa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kannattajissa ilmiö herättää närää. Monille on kova paikka nähdä paikallislupausten kiertävän muita joukkueita. Samaan aikaan Chelsean edustuksessa pelaa vain viisi englantilaista, joista ainoa oma kasvatti on keskikenttäpelaaja Ruben Loftus-Cheek. Eikä hänkään ollut kokoonpanossa lauantaina, kun Chelsea kaatoi Arsenalin 3–2.


Chelsea on nyt lainannut jo 33 pelaajaa ympäri Englantia ja Eurooppaa. Keväällä pelaajia oli lainalla 38.

Ykkösjoukkueeseen hankitaan tähtipelaajia, jolloin omat kasvatit jäävät hankalaan asemaan. Esimerkiksi 24-vuotias oikea pakki Todd Kane aloittaa kautensa Hullissa, joka on hänelle jo kahdeksas lainaseura seitsemän vuoden sisällä.

Vaikka Kane on yksi lainakierteen uhreista, hän on puolustanut Chelsean tapaa kierrättää pelaajiaan lukuisissa eri joukkueissa.

– Olen oppinut niin paljon ollessani Chelseassa. Täytyy olla realistinen ja ymmärtää, että ainoastaan yksi tai kaksi voi saada mahdollisuuden Chelsean kaltaisessa suurseurassa, Kane on kommentoinut.


Myöskään nimekkäät pelaajat eivät aina välty kohtalolta. Viime kaudella runsaasti vastuuta saanut Tiemoue Bakayoko lainattiin kesällä AC Milaniin. Belgian maajoukkuehyökkääjä Michy Batshuayi puolestaan lähetettiin Valenciaan.

Suuri syy lainaralliin on se, että Chelsea haluaa pitää pelaajat omistuksessaan siltä varalta, että joku heistä kehittyy huipputason pelaajaksi. Chelsea teki esimerkiksi 2014 karun virhearvion, kun se myi Kevin de Bruynen alle 20 miljoonalla eurolla Wolfsburgille. Sittemmin belgialainen palasi supertähtenä Valioliigaan ja Manchester Cityyn.

Lontoolaisten lainasirkus voi jatkua vielä tulevat viikot. Vaikka Valioliigan siirtoikkuna sulkeutui, Englannin alempien sarjatasojen joukkueet voivat lainata pelaajia elokuun loppuun ja Euroopan suursarjoista Espanjan La Ligan, Ranskan Ligue 1:n ja Saksan Bundesliigan siirtoikkunat ovat auki kuun loppuun asti.

Chelsea pyörii venäläisoligarkki Roman Abramovitshin rahoilla. Omistaja haluaa menestystä nyt, eikä kohta, joten fanien ei kannata odottaa seuran omille lupauksille vastuuta myöskään tulevaisuudessa.

Bakerin ja Kanen kaltaiset lahjakkuudet saavat pakata laukkujaan vielä useasti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt