Kommentti: José Mourinhon psykologinen silmä on yhä kunnossa – ratkaisi Pogban tapauksen nerokkaasti - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Kommentti: José Mourinhon psykologinen silmä on yhä kunnossa – ratkaisi Pogban tapauksen nerokkaasti

Paul Pogban ja José Mourinhon tarina voi saada vielä onnellisen lopun, kirjoittaa IS:n valioliigakirjeenvaihtaja Lari Seppinen Lontoosta.

ManU aloitti valioliigakauden voitokkaasti.­

11.8.2018 0:15

ManU voitti valioliigakauden avanneessa ottelussa Leicesterin 2–1. Suurin huomio kiinnittyi tähtipelaaja Paul Pogbaan ja manageri José Mourinhoon.

Kaksikon vaikea suhde on ollut Englannin viime päivien suurin puheenaihe. Kesän MM-kisoissa Pogba pelasi upeasti ja oli osaltaan johtamassa Ranskaa mestaruuteen. Mourinhoa keskikenttäpelaajan otteet eivät ole lämmittäneet.

Manageri kritisoi, että Pogba ei anna kaikkeaan samalla tavalla Manchesterissa kuin maajoukkueessa. Brittilehdistössä on kuhistu varmoina, että kaksikon välit ovat lopullisesti jäätyneet.

Valioliigan siirtotakaraja umpeutui torstaina iltapäivällä. Siirtotakarajaa aikaistettiin edellisvuosista, koska enemmistö seuroista äänesti pelaajaliikenteen sulkemisen puolesta ennen sarjakauden alkua.

Pogbaa on yhdistetty kuluneella viikolla vahvasti Barcelonaan ja villeimmissä huhuissa jopa takaisin entiseen seuraansa Juventukseen.

Kun valioliigakausi käynnistyi perjantai-iltana Old Traffordilla, monien yllätykseksi Pogba johdatti joukkueensa kapteenina kentälle. Ranskalainen sai salama-alun uuteen kauteen. ManUlle vihellettiin jo kolmannella minuutilla rangaistuspotku, jonka Pogba laukoi viileästi sisään.

Mourinho osoitti psykologista silmää. Kapteenin nauhan antaminen oli signaali siitä, että Pogballa itsellään on nyt kaikki avaimet näyttää, että hän on johtava pelaaja.

Jose Mourinhon ja Paul Pogban välit ovat olleet brittilehdistössä kuuma puheenaihe viime aikoina.­

Pogba pelasi 84 minuuttia. Marouane Fellaini tuli hänen tilalleen 2–0-johtotilanteessa.

Vaikka peli ei vielä vakuuttanut, ja ManUn johtoasema oli sulaa lopussa, voitto avausottelussa ja Pogban nopea maali antoivat hyvät lähtökohdat jatkoa ajatellen. Pogban ja Mourinhon yhteinen matka voi saada vielä onnellisen lopun Manchesterissa.

Ja vielä…

Käytännössä Pogba voi edelleen siirtyä esimerkiksi Barcelonan riveihin. Espanjan La Ligan, samoin kuin Saksan Bundesliigan ja Ranskan Ligue 1:n, siirtoikkuna sulkeutuu vasta elokuun viimeisenä päivänä. Muista Euroopan suursarjoista Italian Serie A:ssa ikkuna menee kiinni 17. päivä elokuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?