Englantilaisen jalkapalloilun supertoivo ei välittänyt rajusta pilkasta – onnistumisen taustalla tärkeä opetus - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Englantilaisen jalkapalloilun supertoivo ei välittänyt rajusta pilkasta – onnistumisen taustalla tärkeä opetus

Dele Alli nousi esiin, kun Tottenham otti vahvan kiinnityksen Lontoon herruuteen, kirjoittaa Ilta-Sanomien Lontoon-kirjeenvaihtaja Eero Laurila Stamford Bridgeltä.

1.4.2018 20:25

Tottenham juhli Stamford Bridgellä, kun avausjaksolla johtoon livahtanut Chelsea kaatui luvuin 3–1.

Vieraiden Dele Alli pelasi sunnuntaina valtavan paineen alla. Alli, 21, jäi maaliskuun maajoukkuetauolla vähäiselle vastuulle, kun Englannin manageri Gareth Southgate piti suojattiaan vaihtopenkillä.

Southgate halusi antaa tällä kaudella vaihtelevasti esiintyneelle Allille opetuksen. Manageri korosti, että jokaisen pelaajan pitää taistella paikastaan.

Tottenham pysyi viikolla pelaajan takana. Manageri Mauricio Pochettino näki, että jopa vastustajan kannattajien on syytä tukea englantilaisen jalkapalloilun supertoivoa.

Pochettino ei saanut tahtoaan läpi. Alli sai kuulla Stamford Bridgellä kunniansa. Alli on saanut sukeltelijan maineen. Hän osaa kalastaa rangaistuspotkuja. Painokelvottomat solvaukset raikuivat Stamford Bridgellä.

Alli ei kuunnellut. Hän ratkaisi toisella jaksolla ottelun kahdella maalillaan.

Dele Alli upotti Chelsean Stamford Bridgellä.­

Tarina sisältää opetuksen. Pochettino on tällä hetkellä futismaailman johtava kasvattaja. Tottenham kehittää nuoria lupauksia taitavasti kohti huippua. Alli, Harry Kane, Eric Dier ja kumppanit tuovat vielä paljon iloa – jos pysyvät Pohjois-Lontoossa.

Alli saattaa tehdä kentällä typeryyksiä, mutta Pochettino ei tuomitse suojattiaan koskaan julkisesti. Pochettino saattaa esimerkiksi syyttää tuomaria, jos Alli kaatuu turhan herkästi nurmen pintaan.

Pochettino saattaa jopa valehdella, jotta Alli pysyy suojassa. Hän ymmärtää, että Alli on vasta matkalla tähtiin. Hän ymmärtää, että futismaailma on armoton paikka, jossa joukkueen pitää pysyä yhtenäisenä.

– Dele on 21-vuotias. Moni tuon ikäinen nuori opiskelee yliopistossa ja tekee tyhmiä asioita. Dele on pelannut huipulla jo kolme kautta ja saa taistella jopa turhan suuria odotuksia vastaan, Pochettino sanoi viikolla.

Alli maksoi luoton sunnuntaina korkojen kera takaisin. Tottenham voitti Stamford Bridgellä ensimmäisen kerran sitten helmikuun 1990 ja otti vahvan kiinnityksen Lontoon herruuteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?