Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino on kuin Jose Mourinho - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino on kuin Jose Mourinho

Mauricio Pochettino ja Jose Mourinho keskittyvät tekemään tulosta, kirjoittaa Eero Laurila.

Mauricio Pochettino.­

10.2.2018 8:08

Liverpool ja Tottenham tarjosivat viime sunnuntaina paljon puhuttaneen futiselämyksen.

Joukkueet jakoivat pisteet Anfieldilla luvuin 2–2. Tuloksen varjoon jäi se, että Tottenham sai loppuhetkillä kaksi rangaistuspotkua. Vieraiden hyökkääjä Harry Kane epäonnistui ensimmäisellä mutta onnistui toisella yrityksellään.

Kane ja Erik Lamela hankkivat Tottenhamille pilkut. Pohjoislontoolaisten Dele Alli yritti kalastaa sitä ennen rangaistuspotkun mutta sai sukelluksestaan varoituksen.

Vieraiden manageri Mauricio Pochettino antoi Allille sivurajalla tukensa. Argentiinalainen näytti jokaisella eleellään, että tuomio meni väärin.

Pochettino joutui puolustamaan käytöstään tällä viikolla, sillä englantilaislehdistö puuttuu innolla filmaukseen. Pochettino ei perääntynyt. Hän jopa korosti, että vastustajan ”jekuttaminen” kuuluu urheiluun.

***

Pochettino puhuu äidinkielenään espanjaa. Hän veti sanojaan hieman takaisin, mutta vain hieman.

Pochettino näyttää toimillaan esimerkkiä. Valmentajan on pysyttävä pelaajien takana – jopa kovan paineen alla. Pochettino ei ottanut Anfieldillä taka-askelia. Tottenham sai argentiinalaisen järkähtämättömän itseluottamuksen ansiosta kaksi rangaistuspotkua.

Huippu-urheilu perustuu vain ja ainoastaan voittamiseen. Pochettino tietää, että Alli on katujalkapalloilija. Alli pelaa vaistoillaan – joskus jopa rumasti. Pochettino tietää, että Alli elää rosoisuudestaan. Manageri ei halua puskea suojattiaan alas, vaan nostaa ylös.

 José Mourinho toimii hyvin vastaavilla periaatteilla. Mourinho on suorastaan erinomainen vetämään huomion puoleensa. Pochettino ja Mourinho ymmärtävät, että kentällä on tuomari, jonka tehtävänä on pitää kuria ja järjestystä. Pochettino ja Mourinho keskittyvät tekemään tulosta.

***

Tottenham ja Arsenal kohtaavat lauantaina.

Tykkimiesten manageri Arsène Wenger otti – totta kai – tällä viikolla kantaa filmaukseen. Wenger näki, että englantilaiset pelaajat kaatuvat ”mestarillisesti". Sanoissa piili piikki Kanelle ja Allille.

Wenger edustaa eri koulukuntaa kuin Pochettino ja Mourinho. Wenger on ennen kaikkea piikittelijä. Mourinho näki aikoinaan, että Wenger on kuin kyylä, joka vakoilee naapuriaan.

Ranskalaisen kaukoputki osoittaa tällä hetkellä kateellisena kohti Pohjois-Lontoon valkoista puolta. Tottenham on onnistunut kehittämään viime vuosina pelaajia paremmin kuin Arsenal.

Pochettino ansaitsee tällä saralla suuren kunnian. Hän ei pelkää vaan etenee rohkeuden kautta. Argentiinalaisen esimerkki heijastuu nurmelle: Kane ja Alli luovat pohjan englantilaisen huippujalkapalloilun tulevaisuudelle.

Ja vielä...

Chelsea on Valioliigassa neljäntenä ja mukana niin Mestarien liigassa kuin Englannin cupissa. Päävalmentaja Antonio Conte kamppailee silti asemastaan. Jos omistaja Roman Abramovitsh haluaa todella luoda vakautta, hän pitää kiinni tappioita vihaavasta italialaisesta.

Mauricio Pochettino (vas.) ja Jose Mourinho­

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?