Liverpool hävisi sarjajumbo Swansealle - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Liverpool hävisi sarjajumbo Swansealle

Alfie Mawsonin maali riitti voittoon.

Alfie Mawson (kesk.) juhlii maaliaan.­

23.1.2018 0:11

Valioliigan jumbojoukkue Swansea City pudotti maanantai-iltana melkoisen pommin, kun se voitti sarjassa neljäntenä olevan Liverpoolin kotonaan 1–0.

Swansean sankariksi nousi Alfie Mawson, joka onnistui ohittamaan Liverpoolin maalivahdin Loris Kariuksen avauspuoliajan lopulla. Mawson pääsi lataamaan Liverpoolin tuoreen ennätyshankinnan Virgil van Dijkin huonosta purusta makean vedon maaliin.

Liverpool painoi ottelun loppuun asti rajusti ja yritti tasoittaa, mutta Swansean puolustus kesti vyörytyksen viimeisenä lukkonaan puolalaismaalivahti Lukasz Fabianski. Lisäajalla Liverpoolille tarjottiin mainiota mahdollisuutta tasoittaa. Ensin Roberto Firmino puski tolppaan ja paluupalloon ensimmäisenä ehtinyt Adam Lallana laukoi pallon yli maalin.

Voitto oli Swansealle toinen Valioliigassa uuden managerin, portugalilaisen Carlos Carvahalin alaisuudessa. Juuri ennen vuodenvaihdetta aloittaneen luotsin alaisuudessa Swansea on voittanut Valioliigassa myös Watfordin.

Swansea nousi voiton myötä tasapisteisiin viimeistä edellisenä olevan West Bromwich Albionin kanssa, mutta walesilaisten heikompi maaliero pitää joukkueen vielä sarjajumbona.

Liverpoolille jääminen maaleitta on melkoinen harvinaisuus. Joukkueen viimeisestä 21 ottelusta näin on tapahtunut kahdesti – Swanseaa ja West Bromwich Albionia vastaan. Ne ovat Valioliigan kaksi viimeistä joukkuetta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?