Valioliiga

Mitä tapahtui Theo Walcottille?

Julkaistu:

VALIOLIIGA
Pelaajien kehitys on paras mittari sen suhteen, onko manageri onnistunut työssään, Urheilulehden kirjeenvaihtaja Eero Laurila kirjoittaa.
Arsenal on tarjonnut viime aikoina kannattajilleen jopa poikkeuksellisen huonoja uutisia, sillä seuran paras pelaaja Alexis Sánchez on matkalla Manchester Unitediin.

Arsenal joutuu myymään, vaikka se pyytää Uefan tilaaman selvityksen mukaan koko futismaailman kovimpia hintoja pääsylipuistaan.

Arsenal takoi kaudella 2015–16 pileteillään 137 miljoonaa euroa. Jopa Real Madrid, Manchester United ja Barcelona jäivät pohjoislontoolaisten taakse.

Rahastus ei jää tähän. Arsenalin fani kuluttaa pelipäivänä keskimäärin sata euroa, kun mukaan lasketaan vielä ruoka, juoma ja fanituotteet.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Paikallisvastustaja Tottenham ei yltänyt edes puoleen punavalkoisten summasta, mutta Harry Kane ja Dele Alli pysyvät sitkeästi Wembleyllä.

***

Arsenal on Valioliigassa kuudentena. Manageri Arsène Wenger väitti viikolla, että Arsenal antaa tasoitusta siirtomarkkinoilla. Esimerkiksi Manchester United ja Manchester City jylläävät ranskalaisen mukaan aivan eri luokan setelipinoilla.

Wenger jatkoi, että Arsenal voi yrittää kuroa eroa kiinni nurmella. Ranskalaisen näkemys on hupaisa.

Kyllä, Arsenal voi kuroa eroa kiinni nurmella. Jalkapalloilu on laji, jossa poikkeavan hyvä valmennus voi auttaa paljon, sillä kentällä viilettävän joukkueen virittäminen vaatii ammattitaitoa: Leicester juhli keväällä 2016 mestaruutta, koska manageri Claudio Ranieri repi pelaajista kaiken irti.

 

Ranskalaisen näkemys on hupaisa.

Wenger, 68, ei tee samaa Emirates Stadiumilla. Syksyllä 1996 aloittaneen ranskalaisen aika on auttamattomasti ohi. Arsenal voitti jotain merkittävää viimeksi keväällä 2004. Alakulo ei perustu sattumaan. Wenger ei kehitä tai kehity.

***

Sánchez-sotku vie otsikot, mutta jopa enemmän pohjoislontoolaisten sekasorrosta kertoo, että Theo Walcott, 28, heitti viikolla hyvästit Emirates Stadiumille.

Walcott valittiin 17-vuotiaana Englannin MM-ryhmään. Nopean tikkaajan piti nousta seuraavaksi englantilaiseksi supertähdeksi. Walcott siirtyi Pohjois-Lontooseen vuonna 2006 mutta jäi polkemaan paikoilleen.

– Theo on edelleen tismalleen sama pelaaja – vain vanhempi, seuran ikoni Ian Wright näki.

Everton tarjoaa viimeisen mahdollisuuden entiselle huippulupaukselle. Walcott sanoi suoraan, että siirtyy Evertoniin, koska haluaa kunnianhimoiseen ja vaativaan ympäristöön.

Pelaajien kehitys on paras mittari sen suhteen, onko manageri onnistunut työssään. Tapaus Walcott ei valehtele. Wenger sai aikaa ja maailmanluokan olot mutta epäonnistui.

Tarina herättää tutun kysymyksen: mitä ihmettä seuran uskolliset kannattajat saavat vastineeksi rahoilleen?

Ja vielä...

Theo Walcott ei jää Arsenalissa yksin. Vastaavia kehityskaaria riittää Emirates Stadiumilla. Suomalaissyntyinen puolustaja Carl Jenkinson, 25, on vielä surkeammassa asemassa. Championshipin häntäpään Birmingham haluaa lähettää Arsenalista tulleen lainapelaajan takaisin Pohjois-Lontooseen.

Lisää Eero Laurilan kolumneja voit lukea täältä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt