Valioliiga

Chelsealle vihellettiin kotikentällä – katsooko Conte jo Pariisiin?

Julkaistu:

valioliiga
Chelsea ja Leicester jakoivat pisteet luvuin 0–0. Kiukkua puhiseva Antonio Conte on puuduttanut mestarit, kirjoittaa Eero Laurila Stamford Bridgeltä.
Chelsea vihellettiin lauantaina pukukoppiin, kun Leicester määritti avausjaksolla virtauksen.

Stamford Bridgellä tuskastuttiin, sillä Chelsea antoi suosiolla aloitteen vieraille. Leicester piti pallon ja loi maalipaikkoja, mutta ei onnistunut viimeistelyssä.

Chelsea heräsi tunnin kohdalla. Isäntien päävalmentaja Antonio Conte teki tuplavaihdon ja muutti ryhmityksen. Chelsea aloitti Stamford Bridgellä varmistellen. Viiden puolustajan linjaa suojasi kolme tasapainottavaa keskikenttäpelaajaa. Kärjen Eden Hazard ja Álvaro Morata jäivät ilman tukea.

Conte on turvautunut varmistelevaan tyyliin yhä useammin tällä kaudella, vaikka Chelsea vei keväällä mestaruuden aivan eri periaatteilla. Sinisten linjaa suojasi tuolloin vain kaksi tasapainottavaa keskikenttäpelaajaa. Joukkueen pallonhallintaa leimasi aaltomainen eteneminen. Chelsea ei pysähtynyt. Taustalta nousi aina tukea.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Conte on osoittanut jo pitkään tuskastumisen merkkejä. Pallonhallinnallaan hurmaava Manchester City on omilla pisteluvuillaan Valioliigan kärjessä. Chelsea kyttää kolmantena, mutta on ollut pettymys.

Conte vaati kesällä vahvistuksia. Hän ei saanut tahtoaan läpi. Esimerkiksi hyökkääjä Romelu Lukaku livahti Manchester Unitediin. Sinisten nykyryhmä on silti erittäin hyvä. Conte on puuduttanut joukkueen apealla käytöksellään ja seuran johdolle suunnatuilla piikeillään.

Italialainen on korostanut, että hän ei voi juuri vaikuttaa siirtomarkkinoilla. Tämä saattaa olla totta, mutta Conte voi vaikuttaa joukkueen ilmeeseen.

Conte ja José Mourinho jaksavat piikitellä toisilleen. Henkilökohtaisuuksiin menevä väittely herättää kysymyksiä. Mourinho tuntuu kyllästyneen Manchester Unitediin. Conte taas myönsi perjantaina, että ei tiedä, missä tekee töitä ensi kaudella.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Englannissa puhutaan ja kirjoitetaan, että Paris Saint-Germain saattaa vaihtaa luotsia keväällä. Conte ja Mourinho komeilevat upporikkaiden ranskalaisten toivelistalla. Conte ja Mourinho jatkanevat siis vääntöään loppukaudella. Jos näin käy, repii ylivoimainen Manchester City vain lisäeroa epätoivoisiin haastajiinsa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt