Jalkapallomaailma pysähtyy sunnuntai-iltana – Manchesterin derby on satojen miljoonien ottelu - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Jalkapallomaailma pysähtyy sunnuntai-iltana – Manchesterin derby on satojen miljoonien ottelu

Manchesterin odotettu paikallisottelu kiinnostaa ympäri maailman.

City voitti viime kauden ensimmäisen derbyn vieraskentällä lukemin 2–1.­

10.12.2017 10:54

Sunnuntaina kello 18.30 pelattavassa Manchesterin derbyssä päästään suuriin lukuihin, vaikka siinä ei maaleilla juhlittaisikaan.

Telegraphin mukaan ottelu televisioidaan peräti 189:ään YK:hon kuuluvaan maahan, ja peiton alle mahtuu jopa miljardi potentiaalista katsojaa.

YK:n maista vain Pohjois-Korea, Saint Kitts ja Nevis, Kuuba ja Moldova eivät näytä ottelua.

Sunnuntain derby rikkonee Englannissa Valioliigan nykyisen tv-ennätyksen, joka on 4,08 miljoonaa katsojaa niin ikään Unitedin ja Cityn välisestä ottelusta 2012.

Unitedin ja Cityn sunnuntai-illan kohtaaminen on todella merkittävä myös urheilullisessa mielessä. Joukkueet nimittäin löytyvät sarjataulukon kärjestä (1. City 2. United).

Kentälle ennakoitavien pelaajien siirtosummien odotetaan yltävän yhteensä noin 750 miljoonaan euroon, vaikka esimerkiksi Unitedin 105 miljoonan euron Paul Pogba kärsii pelikieltoa.

Itse ottelun suurimpia kysymyksiä on ManUn managerin José Mourinhon lähestymiskulma. Portugalilainen tunnetaan välillä inhorealistisesta pelityylistään, jolla ei kerätä kauneuspisteitä.

Manchesterilaisjoukkueiden managerit Jose Mourinho (vas.) ja Pep Guardiola ovat tuttu taistelupari. He ovat kohdanneet urallaan myös toisessa jättiottelussa, Espanjan El Clásicossa.­

Käytännössä ManUn täytyy uskaltaa myös hyökätä. Se tarvitsee ottelusta voiton, koska se on sarjataulukossa kahdeksan pistettä jäljessä kärkijoukkue Cityä.

Vastakkain ovat liigan kovin puolustus ja pelottavin hyökkäys. ManU on päästänyt kuluvalla kaudella vähiten maaleja: yhdeksän eli keskimäärin 0,6 ottelua kohden. City on tehnyt 46 maalia – keskimäärin 3,07 ottelua kohden.

Innokkaimmat Cityn fanit toivovat ”uusintaa” kuuden vuoden takaisesta ottelusta. Citizens voitti silloin ManUn vieraissa 6–1.

Kuuden edellisen valioliigakauden 12:sta Manchesterin derbystä City on voittanut peräti seitsemän. Unitedilla voittoja on kolme, ja kahdesti ottelu on päättynyt tasan.

Viime kauden derbyistä ManUn kotiottelu päättyi Cityn 2–1-voittoon. Huhtikuun toisessa osassa puolestaan jäätiin maalittomaan tasapeliin

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?