Isä ja poika juhlivat tuhkimotarinassa moukan tuurilla – sen jälkeen on nähty hämmästyttäviä liikkeitä - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Isä ja poika juhlivat tuhkimotarinassa moukan tuurilla – sen jälkeen on nähty hämmästyttäviä liikkeitä

King Powerilla keitellään Championshipiltä haiskahtavaa mausteista soppaa, kirjoittaa Eero Laurila.

Jamie Vardy kuuluu Leicester Cityn avainpelaajiin.­

29.10.2017 14:45

Sana ihme toistuu jalkapalloilussa turhan usein. Esimerkiksi yhden ottelun voittaminen on harvoin ihme. Onnistumiset perustuvat harjoitteluun, täsmälliseen pelisuunnitelmaan ja jonkin verran onneen.

Poikkeuksiakin on. Valioliigassa nähtiin jonkinlainen ihme keväällä 2016, kun putoamiskamppailuihin povattu Leicester voitti mestaruuden.

***

Temppu onnistui loistavalla valmennuksella. Claudio Ranieri loi suoraviivaisen pelitavan, joka sopi Jamie Vardylle ja kumppaneille.

Tuhkimotarina sisälsi sattumaakin. Seuran omistaja Vichai Srivaddhanaprabha on hämmästyttänyt tänä vuonna liikkeillään.

Ranieri sai potkut helmikuussa, seuraaja Craig Shakespeare lähtöpassit viime viikolla. Sinisten penkin päässä istuu sunnuntaina jo neljäs eri manageri tänä vuonna – jos tilapäisen vastuun kantanut Michael Appleton lasketaan mukaan.

Leicesteriin tällä viikolla palkattu Claude Puel, 56, saa varautua vaikeaan tehtävään, vaikka seuran johtaja Aiyawatt Srivaddhanaprabha piti ranskalaista täydellisenä valintana nyky-Leicesteriin

Tänä vuonna on nähty, että isä ja poika Srivaddhanaprabha nauttivat kaudella 2015–16 moukan tuurista. Kaksikko ei tiedä, mitä tekee.

Sinisten nykyjoukkue on rakennettu ”ranierimaiseen” jalkapalloiluun. Vardy ja kumppanit antavat mielellään aloitteen vastustajalle ja iskevät vastaan.

Puel uskoo muutaman kosketuksen pallonhallintaan. Southampton antoi ranskalaiselle keväällä potkut, vaikka Puel vei seuran kahdeksanneksi Valioliigassa ja Englannin liigacupin loppuotteluun.

Kuivasti puhuvaa luotsia pidettiin liian tylsänä St. Mary’s Stadiumille. Puel hermostutti paikalliset toimittajat, sillä hän ei sano haastatteluissa juuri mitään.

Nähtäväksi jää, miten Puel pärjää kriisin keskellä. Valmentaa hän kiistatta osaa, mutta Leicester on ympäristönä erilainen kuin tasapainoinen Southampton.

***

King Powerilla keitellään mausteista soppaa. Leicester voi valahtaa aivan hyvin takaisin Championshipiin.

Kettujen tarina on surullinen englantilaisen jalkapalloilun kannalta. Kaikkien aikojen englantilainen futisravistus perustui ennen kaikkea sattumaan.

Ranieri juoni tempun, mutta saavutuksen takaa on turha etsiä syvää, seuran linjaan perustuvaa ajatusta.

Thaimaalaispomojen lyhytjänteisyys heijastuu nurmelle. Ranieri sopisi nykyjoukkueen peräsimeen heittämällä paremmin kuin Puel, joka on kovassa paikassa heti sunnuntaina, kun niin ikään kriisin kourissa kärvistelevä Everton vierailee King Powerilla.

Lisää Eero Laurilan kolumneja voit lukea täältä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?