Brassitähden tilanne myrkyttää Liverpoolin alkukautta – pelissä on koko Valioliigan maine - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Brassitähden tilanne myrkyttää Liverpoolin alkukautta – pelissä on koko Valioliigan maine

Miksi Philippe Coutinho ei irtoa edes sadalla miljoonalla?

Philippe Coutinho mietteliäänä Liverpoolin vaihtopenkillä Münchenissä pelatussa harjoitusturnauksessa elokuun alussa.­

12.8.2017 12:29

Liverpool valmistautuu kauden alkuun kaikkea muuta kuin rauhallisissa tunnelmissa. Seuran manageri Jürgen Klopp saa vastata jokaisessa lehdistötilaisuudessa lähinnä yhteen kysymykseen. Siihen, kaupataanko Philippe Coutinho FC Barcelonalle.

FC Barcelona kuittasi 222 miljoonaa euroa, kun Neymar lähti hiljattain Paris-Saint Germainiin. Rahat polttelevat katalonialaisten taskuissa.

Niin ikään brasilialainen Coutinho, 25, sopisi hyvin Camp Noulle. Hän pärjää niin laidalla kuin kymppipaikalla.

Coutinho on nöyrä. Hän tyytyy soittamaan kakkosviulua samalla kun seuran kiistaton superpelaaja Lionel Messi paistattelee parrasvaloissa.

Barcelona lähetti Anfieldille viikolla niin 80 kuin sadan miljoonan euron tarjoukset. Liverpool hylkäsi molemmat alle tunnissa.

– Emme harkitse kauppoja. Coutinho pysyy meillä siihen saakka, kunnes siirtoikkuna sulkeutuu elokuussa, Liverpool tiedotti perjantaina.

Ei uusi tilanne

Liverpool kamppailee maineestaan. Anfieldilla muistetaan edelleen hyvin, että Luiz Suárez lähti juuri Camp Noulle kesällä 2014.

– Seuran kiveen hakattu periaate on selvä. Meidän ei pidä myydä paineen alla, Klopp toisti viikolla.

Liverpool ja Hoffenheim kohtaavat Mestarien liigan viimeisellä karsintakierroksella. Paikka maanosan ykköskilpailun lohkovaiheeseen tuo parhaimmillaan kymmeniä miljoonia. Hoffenheim kaatuu suurella todennäköisyydellä – jos viikolla selkävaivaa valitellut Coutinho viilettää nurmella.

Jürgen Klopp haluaa pitää Philippe Coutinhon Liverpoolissa.­

Liverpool jäi keväällä Valioliigan neljänneksi. Anfieldilla juhlittiin ykköstilaa edellisen kerran keväällä 1990. Lokakuussa 2015 pestissään aloittanut Klopp haluaa tuoda loiston takaisin Merseysidelle. Saksalaisen hanke kokee merkittävän kolauksen, jos paras pelaaja lähtee.

Seuran varakas yhdysvaltalainen omistaja John W. Henry ja Valioliigan hurjat televisiorahat takaavat vankan pohjan Liverpoolille, ja Klopp haluaa pukukoppiin vielä lisää laatua. Siirtomarkkinoilla kesällä kompuroinut Liverpool on valmis kuluttamaan vielä kunnolla – vaikka Klopp haluaa ajaa sisään seuran junioripuolen parhaita kykyjä.

Pelissä Valioliigan maine

Coutinho on jäänyt kaiken kohun keskellä pelinappulaksi. Hän jätti perjantaina virallisen siirtopyynnön, jonka Liverpool hylkäsi.

Coutinho kuuluu siihen brasilialaiseen sukupolveen, joka rakastui lajiin, kun Ronaldinho loisti FC Barcelonassa. Katalonialaiset taas tarvitsevat uuden kasvon brasilialaisille markkinoille.

Pelissä on siis paljon enemmän kuin pelkkä raha. Jos Liverpool pitää kiinni linjastaan, saa FC Barcelona uuden näpäytyksen. Camp Noulla seurattiin kaikkea muuta kuin suopein mielin, kun Neymar jätti seuran.

Pelissä on myös Valioliigan maine. Sarjan toimitusjohtaja Richard Scudamore puhuu innolla Valioliigan vahvasta asemasta. Samaa rummuttavat lajiin miljardeja syytävät televisioyhtiöt Sky ja BT. Tapaus Coutinho näyttää suuntaa sarjan tulevaisuudelle.

Liverpool aloittaa valioliigakautensa lauantaina kello 14.30 vierasottelulla Watfordia vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?