Brittiseura hankki nuoren maalivahdin jättisummalla - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Brittiseura hankki nuoren maalivahdin jättisummalla

Everton iski miljoonia tiskiin, että se sai haluamansa miehen tolppiensa väliin.

Jordan Pickford pääsee näyttämään taitonsa Evertonissa.­

15.6.2017 19:42

Valioliigassa pelaava Everton on tehnyt maalivahti Jordan Pickfordin kanssa. Seura ilmoitti asiasta verkkosivuillaan.

Everton maksoi Pickfordista enemmän kuin kenestäkään toisesta pelaajasta historiassaan.

Sunderlandista siirtyvä maalivahti vaihtaa maisemaa 29 miljoonan euron siirtosummalla. Summa voi vielä nousta 35 miljoonaan euroon riippuen Pickfordin ja hänen uuden joukkueensa menestyksestä.

Viime kausi oli Pickfordin ensimmäinen Valioliigassa.

– Tämä on uskomatonta, että saan mahdollisuuden Evertonin kaltaisessa seurassa. Haluan kehittyä ja näyttää kaikille, mitä osaan, Pickford sanoi seuran sivuilla.

Everton sijoittui viime kaudella Valioliigassa seitsemänneksi. Pickfordin aiempi seura Sunderland oli viimeinen ja tippui sarjaporrasta alemmaksi.

Evertonin maksama siirtosumma on suurin, joka on maksettu maalivahdista Englannissa. Maailmassa vain kaksi maalivahtia ovat siirtyneet Pickfordia kalliimmalla summalla seurasta toiseen.

Juventus pulitti Parmalle Gianluigi Buffonista peräti 53 miljoonaa euroa vuonna 2001. Manchester City hankki Ederson Moraesin reilut kaksi viikkoa sitten Benficasta 40 miljoonalla eurolla.

23-vuotias Pickford on kuulunut Englannin juniorimaajoukkueisiin jo vuosien ajan. Tällä hetkellä hän hakee menestystä alle 21-vuotiaiden EM-kisoista Puolassa.

– Olemme nähneet hänen osaamisensa Valioliigassa viime kaudella ja uskomme hänen kehittyvän vielä paremmaksi, sanoi Evertonin manageri Ronald Koeman.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?