Hämmentävä kuiva jakso unohtui – mitä tapahtui mestarijoukkue Chelsean Eden Hazardille? - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Hämmentävä kuiva jakso unohtui – mitä tapahtui mestarijoukkue Chelsean Eden Hazardille?

Antonio Conte piti huolen, Eden Hazard sai pelata vahvuuksillaan. Chelsea saa tehdä täyden työn, jotta kaksikko jää Stamford Bridgelle, kirjoittaa Ilta-Sanomien Lontoon-kirjeenvaihtaja Eero Laurila.

13.5.2017 0:03

Harva muistaa enää, että Eden Hazard rämpi viime kaudella sarjassa maaleitta monella tapaa käsittämättömät 356 päivää.

Hazard valittiin Valioliigan parhaaksi pelaajaksi kaudella 2014–2015, kun Chelsea juhli edellisen kerran mestaruutta. Hän teki tolloin 14 ja pohjusti yhdeksän osumaa.

Belgialaisen vire romahti kesän jälkeen. Niin romahti myös Chelsea. Manageri José Mourinho sai potkut joulukuussa 2015, sillä Chelsea valui putoamiskamppailuihin.

– Lomailin tuolloin kesällä turhan pitkään, Hazard myönsi helmikuussa Sky Sportsille.

***

Stamford Bridgellä puhalsivat viime heinäkuussa muutoksen tuulet. Antonio Conte johdatti Italian EM-puolivälieriin ja jatkoi pikavauhtia Fulham Roadille.

Conte uudisti kerralla lähes kaiken. Chelsea harjoitteli paljon, mutta viisaasti. Conte juoksutti ja jumpautti suojattejaan. Hän halusi, että viimeisen päälle valmennettu Chelsea myös jaksaa nurmella kauemmin kuin muut.

Silminnähden urheilullisempi Hazard lensi rääkin jälkeen tuttuun tapaan. Belgialainen ohittaa tilastojen mukaan neljä kertaa yhdessä ottelussa. Vain huomattavasti yksipuolisemmat Adama Traore (Middlesbrough) ja Wilfried Zaha (Crystal Palace) yltävät niukasti parempiin lukemiin koko sarjassa.

Conte loi pohjan, jotta Hazard voisi loistaa. Valmentaja vaihtoi syyskuussa muotoon 3–4–2–1, jossa tunnollinen Marcos Alonso tasapainottaa belgialaisen alapuolella.

Temppu tepsi. Viisitoista osumaa ja viisi syöttöä puhuvat puolestaan: Hazard, 26, loistaa jälleen länsilontoolaisten vasemmalla laidalla.

***

Chelsea voi varautua lähikuukausina haasteisiin. Seuran jälleen huipulle johdattanut Conte tienaa jopa puolet vähemmän kuin Pep Guardiola. Noin 7,7 miljoonaa euroa vuodessa.

Guardiola ja Manchester City jäävät tällä kaudella pokaaleitta, mutta Chelsea voi voittaa vielä myös Englannin cupin, jos Arsenal kaatuu toukokuun lopulla Wembleyllä.

Conte, 47, haluaa roiman palkankorotuksen, jotta jäisi Stamford Bridgelle, sillä kiinalaisella rahalla jylläävä Inter haluaa italialaisen milanolaisten penkin päähän.

Real Madrid taas seuraa innolla, miten Hazard esiintyy. Hazard voisi täyttää sen aukon, jonka Cristiano Ronaldo, 32, jättää joku päivä Santiago Bernabeulle. Hazard ja Ronaldo kuuluvat niiden harvojen yksilöiden joukkoon, jotka pystyvät murtamaan linjoja kuljetuksillaan nykypäivän äärimmäisen kurinalaisessa jalkapalloilussa.

Jopa Lionel Messi jää hieman jälkeen siitä tehokkuudesta, jolla Hazard pyrähtää vastustajien ohi.

Hazard voi loistaa jatkossa vielä kirkkaammin. Conte sai suojatistaan pikavauhdilla tutut tehot irti. Tinkimätön päävalmentaja nostanee belgialaisen vielä korkeammalle tasolle ensi kaudella – jos kaksikko vain jää Stamford Bridgelle.

Ja vielä…

Evening Standard kertoi torstaina, että Conte yrittää luoda tiiviit suhteet Länsi-Lontoon italialaisiin ravintoloihin. Paikkojen tarjoilijat lähettävät tiukasta ravintokuristaan tunnetulle luotsille kuvia annoksista, joita sinipaitojen tähdet tilaavat.

Lisää Eero Laurilan kolumneja voi lukea tämän linkin takaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?