José Mourinho kitkeränä ulosajosta: ”Vähän punaista ja paljon ovelaa argentiinalaista" - Valioliiga - Ilta-Sanomat

José Mourinho kitkeränä ulosajosta: ”Vähän punaista ja paljon ovelaa argentiinalaista"

Marouane Fellaini sai punaisen kortin Manchesterin derbyssa.

José Mourinho ja Marouane Fellaini protestoivat punaista korttia voimakkaasti.­

28.4.2017 10:00

Loppua kohden kiihkeäksi käynyt Manchester Cityn ja Unitedin paikalliskamppailu sai myös Unitedin päävalmentajan José Mourinhon kiihdyksiin. Odotettu Valioliigan ottelu päättyi Unitedin tarkan puolustuksen ansiosta 0–0-tasalukemiin, mutta United menetti Marouane Fellainin seuraavista peleistä punaisen kortin takia.

Belgialainen keskikenttämies Fellaini erehtyi puskemaan päällään Cityn agentiinalaista tähtihyökkääjää Sergio Agüeroa. Mourinhon mielestä siitä ei olisi pitänyt antaa punaista korttia.

– Tuomarin mielestä asia oli tietysti selvä, mutta minusta tilanteessa oli pikkuisen punaista korttia ja paljon todella ovelaa ja kokenutta argentiinalaista pelaajaa. Punainen kortti tuli siitä, että kyseessä oli juuri Fellaini, Mourinho antoi tuomionsa Sky Sportsille.

– En tosin ole nähnyt tilannetta televisiosta, mutta keskustelin asiasta pelin jälkeen sekä Fellainin että erotuomarin kanssa.

Katso Mourinhon haastattelu ottelun jälkeen:

Agüero oli pelissä muutenkin isossa roolissa. Tilastoissa hänelle merkittiin yhdeksän laukausta, mikä on neljään vuoteen suurin yhden pelaajan laukausmäärä Unitedia vastaan. Real Madridin Cristiano Ronaldo pääsi pyssyttämään 11 kertaa Unitedin maalia kohti maaliskuussa 2013.

City hallitsi, United puolusti

Agüeron henkilökohtainen tilasto kuvaa hyvin pelin luonnetta. City hallitsi ja hyökkäsi. United varjeli Mourinhon komennosta maaliaan.

Pelissä oli isot panokset, koska Manchesterin joukkueet kilpailevat pääsystä Valioliigassa neljään parhaan joukkoon, mikä takaa paikan Mestareiden liigaan. Chelsea ja Tottenham ovat liigan kärjessä muilta karussa. Liverpool, City ja United ovat sijoilla 3–5 pisteen eroin toisiinsa.

Ottelu oli liigassa Unitedille jo 24:s perättäinen tappioton ottelu, mutta joukkueelle on kasautunut peräti 13 tasapeliä.

– United oli vaikea vastus. Meillä riittää osaamista, mutta maalinteko ei ollut helppoa, kun vastustajalla oli niin monta miestä pallon alla, Cityn päävalmentaja Pep Guardiola totesi.

Mourinho selitti taktiikkaansa loukkaantumisilla, kun esimerkiksi ranskalainen Paul Pogba joutui huilaamaan.

– Sanoin jo ennalta, etten puhu kuin kentällä olleista pelaajista, mutta oli selvää, että meiltä puuttui nyt laatua keskikentältä, Mourinho viittasi Pogban poissaoloon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?