Sisuuntunut Leicester antoi Liverpoolille isän kädestä - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Sisuuntunut Leicester antoi Liverpoolille isän kädestä

Valmentajan vaihtaminen piristi Leicesterin.

Jamie Vardy juhli tekemäänsä Leicesterin kolmatta maalia.­

28.2.2017 0:07 | Päivitetty 28.2.2017 0:38

Leicester näytti maanantai-illan ottelussaan täysin erilaista peli-ilmettä kuin vuoden aikaisemmissa otteluissaan.

Se voitti kotiottelussaan Liverpoolin 3–1.

Seurajohto oli herätellyt joukkuetta viime viikolla erottamalla manageri Claudio Ranierin. Pelaajat näyttivätkin selvästi voitonnälkäisemmiltä kuin tasapaksu Liverpool. Leicesterin voitto oli tahdon, tehokkuuden ja tiiviin joukkuepuolustamisen tulos.

Jamie Vardy teki ottelun avausmaalin läpiajosta 28. minuutilla. Marc Albrighton syötti pystyyn, Vardy jätti Poolin topparin Lucas Leivan kakkoseksi juoksukilpailussa ja sijoitti pallon maaliin etukulmasta.

Keskikenttäpelaaja Danny Drinkwater täräytti 39. minuutilla 2–0 upealla kaukolaukauksella.

Tehokas kotijoukkue

Liverpool piti paljon palloa toisella puoliajalla, mutta ei löytänyt pelaamiseensa tehoja. Leicester sen sijaan näytti tehokkuutta jälleen 60. minuutilla, kun Vardy puski Christian Fuchsin keskityksestä 3–0.

Philippe Coutinho laukoi Liverpoolille kavennuksen 68. minuutilla, mutta kotijoukkueen väkevä puolustaminen ja maalivahti Kasper Schmeichelin hyvä työskentely riittivät tärkeään kotivoittoon.

Maalivahti Kasper Schmeichel riemuitsi Leicesterin tekemiä maaleja.­

Englantilaismedian mukaan Leicesterin väliaikaisluotsi Craig Shakespeare saattaa saada loppukauden pituisen pestin joukkueen peräsimessä.

”Epäreilua arvostelua”

Jotkut englantilaislehdet väittivät, että osa Leicesterin pelaajista olisi ollut Ranierin potkujen takana. Pelaajat ovat kiistäneet väitteet. Hyökkääjä Vardy jatkoi samalla teemalla maanantain voiton jälkeen.

– On ollut paljon epäreiluja kirjoituksia. Se totisesti sytytti meidät ja oli hyvä nähdä reaktiomme kentällä, Vardy sanoi BBC:llä.

Leicesterin kapteeni Wes Morgan (oik.) piti Divock Origin ja muut Liverpoolin pelaajat aisoissa.­

Leicester oli hävinnyt ennen maanantaita Valioliigassa viisi ottelua peräkkäin tekemättä maaliakaan.

– Tunnelma on sekä iloinen että helpottunut, Vardy sanoi.

Klopp etsi sanoja

Liverpool on vuonna 2017 voittanut vain yhden kuudesta pelaamastaan valioliigaottelusta. Saksalaismanageri Jürgen Klopp ei ollut löytää sanoja tuoreimman tappion jälkeen.

– Kysymys ei ollut siitä, että Leicester olisi ollut yliaggressiivinen. Me emme olleet riittävän fyysisiä. Olisi vaikea selittää pettymystäni edes saksaksi, ja englanniksi se on vielä vaikeampaa, Klopp sanoi BBC:llä.

Sanoja alkoi kuitenkin löytyä.

– Sanoin pelaajilleni pukuhuoneessa, ettei esityksemme todellakaan ollut riittävän hyvä. En ole silti huolissani. Minun ehkä pitäisi olla, mutta meillä on viikko aikaa valmistautua seuraavaan otteluumme. Luojan kiitos, ettemme pelaa taas heti huomenna.

Liverpool pelaa seuraavaksi lauantaina kotonaan Arsenalia vastaan. Leicesterin ohjelmassa samana päivänä on kotiottelu Hullia vastaan.

Juttua päivitetty klo 00.35: lisätty Vardyn ja Kloppin kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?