Agüero ratkaisi – Manchester City nousi jo toiseksi - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Agüero ratkaisi – Manchester City nousi jo toiseksi

Sergio Agüero nousi penkiltä maalintekijäksi.

Sergio Agüeron naamalta näki, mitä maali hänelle merkitsi.­

14.2.2017 0:14

Sergio Agüero teki ratkaisumaalin, kun Manchester City kaatoi Bournemouthin. Osuma oli tärkeä paitsi joukkueelle myös argentiinalaiselle itselleen.

Agüeron kausi lähti sivuraiteelle, kun hän rappasi joulukuun alussa rumasti Chelsean David Luizia. Maalitykki sai tempustaan neljän ottelun pelikiellon.

Pelikiellosta vapauduttuaan maalitykki ei ole ollut entisellään. Ennen maanantaita Agüero oli tehnyt marraskuun jälkeen liigaotteluissa vain yhden maalin.

Tehottomuuden myötä myös peliminuutit alkoivat vähentyä uhkaavasti. Kun uusi hyökkääjähankinta Gabriel Jesus on samaan aikaan esiintynyt erinomaisesti, ei ollut ihme, että Agüero löysi itsensä maanantaina vaihtopenkiltä.

Siellä hänen ei tosin tarvinnut olla kuin vartin verran. Gabriel Jesus loukkasi itsensä ottelun alussa ja joutui tulemaan vaihtoon.

Agüero ei ollut pääroolissa vielä avausjaksolla. Sen sijaan Cityn maalihanat avasi 29. minuutilla Raheem Sterling, joka jatkoi Leroy Sanen keskityksen takatolpalta maaliin.

Toisen jakson puolivälissä oli Agüeron vuoro. Sterling pujotteli rangaistusalueelle ja syötti maalin eteen. Argentiinalainen venytti jalkansa palloon. Peliväline otti matkallaan maaliin kimmokkeen vielä Bournemouthin puolustajan Tyrone Mingsin jalasta, mutta sillä ei ollut väliä.

Agüero oli vihdoin tehnyt maalin. Hyökkääjän naamalta näki, mitä se hänelle merkitsi. Siirtohuhuissa Chelseaan ja Real Madridiin yhdistetty maalitykki oli onnensa kukkuloilla.

Bournemouthin pelaajien reaktioista näki puolestaan, että ottelu oli käytännössä ohi. Kotijoukkueesta ei ollut enää haastamaan Cityä, joka piti loppuhetket varmasti palloa.

Voitto nosti Cityn Valioliigassa toiseksi. Matkaa kärkipaikkaa pitävään Chelseaan on kahdeksan pistettä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?