Uskomaton yhdennäköisyys! Zlatanin kaksoisolento joutui erikoisvartiointiin Old Traffordilla - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Uskomaton yhdennäköisyys! Zlatanin kaksoisolento joutui erikoisvartiointiin Old Traffordilla

Sveitsiläinen alasarjapelaaja matkusti Englantiin seuraamaan ManUn ja Liverpoolin peliä ja joutui stadionilla turvamiesten erityistarkkailuun.

Futistähti Zlatan Ibrahimovicilla riittää kaksoisolentoja. Ahmet Murina (vas.) sai turvamiehet peräänsä ManU:n ottelussa Liverpoolia vastaan tammikuussa. Tuntematon kaksoisolento juoksi puolestaan syyskuussa kentälle tervehtimään Zlatania ottelussa Leicesteriä vastaan.­

13.2.2017 7:01

Manchester Unitedia nykyään edustava Zlatan Ibrahimovic on harvinaisen karismaattinen urheilija, jonka persoona kiehtoo ihmisiä ympäri maailman. Vaikka Zlatan on erikoistapaus ja ainoa laatuaan, häntä muistuttavat henkilöt saavat kuulla Z-nimittelyä eri puolilla maailmaa.

Suomestakin löytyy omia kaksoiskappaleita, kuten yleisurheiluvalmentaja Eren Gürler, joka opettaa Pohjois-Haagan yhteiskoulussa ruotsia, englantia ja liikuntaa. Hän saa päivittäin kuulla olevansa Zlatan.

Osa kaksoisolennoista on niin innokkaita, että he tekevät pyhiinvaellusmatkoja oikean Zlatanin luokse. Yksi heistä on sveitsiläinen Ahmet Murina, joka on maan 2. liigassa pelaavan FC Töss -joukkueen maalivahti.

Kosovolaistaustainen Murina suunnitteli vierailua Zlatanin ”luokse” jo ruotsalaisen PSG-vuosina, mutta marraskuussa 2015 Pariissa tapahtuneet terrori-iskut vesittivät suunnitelmat, Murina kertoo Tagesanzeigerissa.

30 vuotta täyteen

Kun kosovolaissyntyisen Murinan 30-vuotissyntymäpäivä lähestyi tammikuussa 2017, hän päätti vihdoin toteuttaa haaveensa ja matkusti tyttöystävänsä kanssa Manchesteriin, jossa oli tarjolla valioliigan huippuottelu Unitedin ja Liverpoolin välillä.

Murina varasi huoneen hotellista, jossa Unitedin pelaajat usein lepäävät kotipeleihin valmistautuessaan.

[Mirror] Zlatan Ibrahimovic LOOKALIKE spotted at Lowry Hotel ahead of Manchester United vs Liverpool https://t.co/KZJkDoBCkF— Football Rss (@PremierLeaque) 15. tammikuuta 2017

Jos twiitti ei näy, sen voi katsoa täältä.

Tälläkin kertaa punapaitojen pelaajat tulivat kyseiseen majapaikkaan, ja Murina pääsi näkemään kaksoisolentonsa lähietäisyydeltä. Syntymäpäiväsankarin harmiksi Zlatan ei nostanut katsettaan pelaajia ympäröivään väkijoukkoon, joten Murinalta jäi katsekontakti saamatta.

Turvamiehen tyly ilmoitus

Kun Ahmet ja Claudia astelivat illalla kohti Old Traffordia, Murinan ympärille kerääntyi suuri joukko Unitedin faneja, jotka halusivat nimikirjoituksen Zlataniksi luulemaltaan henkilöltä.

– Useimmat heistä tajusivat heti, että en olekaan Zlatan, Murina kertoo.

Kaksikko pääsi lopulta istumapaikoilleen, mutta silloin Murinaa lähestyi stadionin turvamies.

Syyskuussa 2016 ManU:n ja Leicesterin kohtaamisessa kentälle juoksi Zlatanin kaksoisolento. Tämän vale-Zlatanin henkilöllisyys ei ole tiedossa.­

– Tajuat varmaan, että olet saman tien vankilassa, jos aiot juosta kentälle, tämä varoitti Murinaa.

Turvamiehiä on opastettu varautumaan mahdollisiin kentälle pyrkijöihin, ja tähtipelaajien näköiset henkilöt ovat erityistarkkailussa. Winterthurissa asuva Murina vakuuttaa lehtihaastattelussa, että hänellä ei ollut aikomustakaan rynnätä kentälle.

– Olen FC Barcelonan fani ja suosikkipelaajani on Lionel Messi.

Huppu päähän

Murinan istuessa paikallaan hänen luokseen virtasi lisää nimikirjoituksen metsästäjiä.

– Silloin turvamies tuli luokseni ja sanoi, että ryhmien kokoaminen stadionilla on kielletty.

Turvamiehen mukaan Murinaa valvottaisiin tarkasti 90 minuutin ajan. Lopulta Murina joutui vetämään hupun päänsä päälle, jotta saisi katsella peliä rauhassa.

Unitedin ja Liverpoolin ottelu päättyi 1–1, ja sveitsiläisvieraat pääsivät takaisin hotelliinsa ilman suurempia välikohtauksia.

Seuraavalla viikolla ”Muri” ilmoittautui Winterthurin Reitplatz-stadionilla maalivahtivalmentaja Mäse Kernille, joka alkoi treenauttaa 175-senttistä maalivahtia muiden pelaajien huudellessa ”Zlatania” ja ”Ibraa”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?