Kommentti: Jose Mourinho janoaa kostoa hänet pettäneelle Chelsealle - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Kommentti: Jose Mourinho janoaa kostoa hänet pettäneelle Chelsealle

Kostonhimoinen portugalilainen lakaisee herkästi kaiken kestävän maton alle, kirjoittaa kirjeenvaihtaja Eero Laurila.

23.10.2016 7:51

José Mourinho porhalsi viime joulukuussa televisioyhtiöiden helikopterisaattueessa kotiin, kun Chelsea antoi luotsille paljon puhuttaneet potkut. Mourinho veti kameroiden salamavalojen välkkyessä hupun kasvojensa eteen ja jätti julkisuuden vähäksi aikaa.

Mourinho hautoi kostoa. Hän piti oikeusmurhana sitä, että seurapomo Roman Abramovitsh painoi paniikkinappulan pohjaan vain puoli vuotta sen jälkeen kun Chelsea oli juhlinut mestaruutta.

Sinipaitojen urheilujohtaja Michael Emenalo heitti lisää suolaa 53-vuotiaan portugalilaisen haavoihin. Emenalo näki, että sinipaitojen pelaajapakka ja Mourinho olivat ajautuneet ”kouriintuntuvaan eripuraan”.

MOURINHO ei jäänyt potkuista huolimatta ihmettelemään kohtaloaan. Portugalilainen toivoi, että Manchester United antaisi hänelle uuden mahdollisuuden. Louis van Gaal kesti ManUn penkin päässä kevääseen, mutta sai lähtöpassit pian sen jälkeen kun joukkue juhli Englannin cupin voittoa.

Hollantilaisen potkut vuotivat julkisuuteen, kun United juhli Wembleyllä. Huhuilua välttävä The Sunday Times paljasti, että Mourinho välitti lähipiireineen tiedon potkuista aralla hetkellä. Mourinho ja van Gaal valmensivat aikoinaan yhdessä FC Barcelonassa. Apupoika vei nyt oppi-isänsä paikan Old Traffordilla: United tiedotti portugalilaisen sopimuksesta toukokuussa.

Sunnuntaina Jose Mourinho palaa Stamford Bridgelle. Chelsea tuntuu päässeen pikkuhiljaa taas jaloilleen, sillä italialaisluotsi Antonio Conte on saanut joukkueen otteisiin uutta intoa.

MOURINHO janoaa kostoa niin paljon, että lakaisee herkästi kaiken kestävän maton alle. Jos van Gaal antoi viime kaudella teineille enemmän vastuuta kuin yksikään muu manageri Valioliigassa, luottaa Mourinho kykynsä osoittaneeseen sakkiin. Huippulupaava Marcus Rashford, 18, saa kyllä vastuuta, mutta ei omalla paikallaan kärjessä, jossa päivystää edellisen kerran 10. syyskuuta osunut Zlatan Ibrahimovic, 35.

United koettelee toimillaan kannattajien hermoja. Van Gaal ei valloittanut sydämiä Old Traffordilla, koska luotti usein hitaan pallonhallinnan voimaan. Mourinho lupasi tuoda muutoksen, mutta tämä on jäänyt puheen tasolle. Manageri tarjosi mourinhomaisen puuduttavan näytöksen, kun Liverpool ja ManU jäivät maanantaina maalittomaan tasapeliin Anfieldilla.

United majailee nyt seitsemäntenä. Van Gaal ylsi viime lokakuussa parempaan ja yritti luoda samalla pohjaa, minkä päälle rakentaa. Pelaajaryhmää kaventanut ja joukkueen pelityylin muokannut Mourinho romutti perinnön ja elää jatkossa vain sen mukaan, miten hyvin ManU pärjää nurmella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?