Englantilaisseuralla törkeä ehto kausikortin saamiseksi: ”Kommentit eivät ole olleet rakentavia” - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Englantilaisseuralla törkeä ehto kausikortin saamiseksi: ”Kommentit eivät ole olleet rakentavia”

Charlton vaatii kannattajiltaan allekirjoitusta erikoiseen lomakkeeseen.

13.8.2016 6:46

Englannin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Ykkösliigassa pelaava Charlton vaatii kauden kynnyksellä kannattajilta allekirjoitusta hyvin erikoisen syyn vuoksi.

Mikäli fani haluaa lunastaa itselleen kausikortin, hänen on todistajan läsnäollessa annettava allekirjoituksensa ns. ABC-lomakkeeseen (Agreed Behaviour Contract, suomeksi käytössopimus). Ilman allekirjoitusta ei voi saada kausikorttia.

– Seurana olemme reagoineet faneja huolestuttaneisiin asioihin. Olemme kuitenkin huomanneet, että kaikki sosiaaliseen mediaan lähetetyt kommentit eivät ole olleet rakentavia. Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, mutta tällaiset halventavat kommentit eivät ole millään lailla avuksi.

– Siksi olemme päättäneet, että kausikortti myönnetään vain henkilökohtaisessa tapaamisessa kanssani, turvallisuuspäällikkö Cliff Eagerin allekirjoittamassa kirjeessä sanotaan.

– Kausikortin myöntäminen on ehdollista, ja se edellyttää ABC-kaavakkeen allekirjoittamista. Kaavakkeen allekirjoittanut sitoutuu siihen, että hän ei lähetä halventavia kommentteja koskien seuraa ja sen työntekijöitä mihinkään sosiaalisen median kanavaan.

Charlton fans have to sign a contract to state they won't tweet badly about the club before being granted a ticket. pic.twitter.com/KpMwq24xY9— FourFourTweet (@FourFourTweet) 12. elokuuta 2016

Kannattajat olivat oletettavasti näreissään.

@jorich21 @FourFourTweet I think it's funny how clubs underestimate the role of fans.— Pete (@peterwilliams78) 12. elokuuta 2016

Jos twiitti ei näy, katso se täältä.

– On hauskaa, miten jotkut seurat aliarvioivan kannattajien roolia, eräs twiittasi.

@FourFourTweet That is probably the worst thing i have seen for a while. Modern Football.— Craig Morgan (@CraigAVFCMogs) 12. elokuuta 2016

Jos twiitti ei näy, katso se täältä.

– Tämä on pahinta mitä olen nähnyt vähään aikaan. Nykyaikaista jalkapalloa, toinen tuumi.

Charltonissa on kuohunut eritoten tammikuusta 2014 lähtien, kun liikemies Roland Duchatalet osti seuran. Kannattajat kyllästyivät nopeasti uuden omistajan jatkuvaan pelaaja- ja valmentajarulettiin ja aloittivat mittavat protestit. Kannattajat ovat esimerkiksi järjestäneet mielenilmauksia ja häirinneet otteluja heittämällä rantapalloja kentälle.

Duchataletin lyhyen omistajakauden aikana seura on vaihtanut manageria kuusi kertaa ja Charlton putosi viime kauden päätteeksi Ykkösliigaan.

Charlton julkaisi verkkosivuillaan tiedotteen asiasta kohun puhjettua. Seura kertoo, että vain yhdelle kannattajalle lähetettiin kyseinen kirje. Lisäksi seura sanoo käyneensä rakentavan keskustelun kyseisen fanin kanssa, ja että kausikortti on luovutettu jo hänelle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?