Valioliigassa huippuottelu Manchester City–Chelsea – voiko Mourinho kääntää kohun puolelleen? - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Valioliigassa huippuottelu Manchester City–Chelsea – voiko Mourinho kääntää kohun puolelleen?

Jose Mourinho yritti karata perjantaina kesken lehdistötilaisuuden. Lääkintäkohussa ryvettynyt portugalilainen on sunnuntaina vielä tiukemmassa paikassa.

Jose Mourinho­

16.8.2015 7:30

Jose Mourinho piti perjantaina kaoottisen lehdistötilaisuuden. Portugalilainen raahautui pitkin hampain toimittajien eteen ja vältti viimeiseen saakka sumujen saarten kuuminta puheenaihetta: hänen ja seuran lääkintäryhmän yhteenottoa.

Mourinho suuttui, kun Chelsea jäi avauskierroksella tasapeliin. Swansea sai pelata taiston loppuhetkillä hetken aikaa kahden pelaajan ylivoimalla, sillä isäntäjoukkueen lääkäri Eva Carneiro ja fysioterapeutti Jon Fearn juoksivat erotuomarin pyynnöstä nurmelle. Maassa maannut Eden Hazard joutui näin hetkeksi sivurajan toiselle puolelle.

Länsilontoolaisten maalivahti Thibaut Courtois oli ajettu jo aiemmin ulos kentältä.

Portugalilainen piti lääkintäryhmän toimintaa naiivina ja kiroili raivoissaan sivurajan tuntumassa. Televisiokamerat tallensivat huorittelun.

Carneiro ja Fearn siirrettiin tällä viikolla sivuun seuran edustusjoukkueen peleistä. Käskyn antanut Mourinho ei ole pahoitellut tapahtunutta. Hän uhkasi poistua perjantaina toimittajien edestä, jos he kysyvät Swansea-ottelun tapahtumista. Mourinho pääsi tunnelman kiristyessä takaovelle, mutta palasi painostuksen myötä takaisin tuolilleen.

Saarivaltakunnan johtavat oikeusoppineet toivovat, että Carneiro ja Fearn kääntyvät heidän puoleensa. Luvassa olisi mehukas oikeustaisto. Täysin oikein toiminut kaksikko on saanut myös suuren yleisön sympatiat osakseen.

Kiistan juuret ovat syvällä. Chelsea joutui pelaamaan keväällä usein ilman ykköshyökkääjäänsä, kun Diego Costa paranteli jo puolitoista vuotta oireillutta takareittään. Mourinho toivoi lääkintäryhmän hoitavan espanjalaisen pelikuntoon. Carneiro ja kumppanit tekivät kaikkensa: Chelsea kärsi viime kaudella hyvin vähän loukkaantumisista ja kuului tällä saralla sarjan ehdottomaan A-luokkaan.

Voittoja hinnalla millä hyvänsä metsästävä Mourinho, 52, on tavannut kääntää heikoilla hetkillä huomion itseensä, jotta joukkue voi pelata paineetta. Juuri neljän vuoden jatkosopimuksen tehnyt portugalilainen epäonnistui tällä kertaa henkisissä taistoissaan pahasti.

Chelsea ja Manchester City kohtaavat sunnuntaina. Ottelua isännöivät manchesteriläiset voittivat maanantaina West Bromwichin vieraissa vakuuttavasti luvuin 3–0. Mourinho on perinteisesti vahvoilla ahdistettuna. Hän antaa mielellään aloitteen vastustajalle – ja iskee tilaisuuden tullen. City saa olla siis varuillaan.

Aivan eri asia on se, kuinka länsilontoolaisten pelaajat suhtautuvat kohuun. Cobhamin harjoituskeskuksessa jatkossa päivystävä Carneiro on tähtien joukossa hyvin pidetty. Mourinho on sen sijaan menettänyt sumujen saarten toimittajien mukaan otettaan pukukopissa. Portugalilainen antoi suojateilleen kahden päivän vapaan, vaikka avaustaiston esitys jätti paljon toivomisen varaa.

Seuran omistaja Roman Abramovits haluaa pitää sinipaitojen maineen puhtoisena. Mourinho ajautui venäläisen kanssa ongelmiin syksyllä 2007 ja päätti tuolloin ensimmäisen pestinsä Länsi-Lontoossa. Heinäkuussa 2013 käynnistynyt toinen jakso on sujunut tähän mennessä hyvässä yhteistyössä miljardöörin kanssa.

Keväällä toiseksi jäänyt City ja seuran manageri Manuel Pellegrini, 61, janoavat revanssia hallitsevista mestareista. Rauhallisena tunnettu chileläinen ja Mourinho tunnetaan kylmistä väleistään. Joskus taannoin nyrkkeilyä harrastanut Pellegrini voi ahdistaa kiistakumppaninsa sunnuntaina nurkkaukseen pahemman kerran.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?