Miksi Raheem Sterling ja Manchester City sopivat yhteen? - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Sterling ja City ne yhteen sopii?

Englannin maajoukkuepelaaja Raheem Sterling sai kylmän vastaanoton seurajoukkueensa Liverpoolin palkintotilaisuudessa.

Tilaajille

Raheem Sterling haluaa pelata menestyvässä seurassa.­

20.5.2015 13:15

Raheem Sterling vihellettiin lavalta, kun Liverpool juhli tiistaina kauden päättäjäisiä kannattajiensa edessä. Englannin maajoukkuetähti valittiin seuran parhaaksi nuoreksi pelaajaksi.

Sumujen saarten sanomalehdet paljastivat juuri ennen tilaisuutta, että Sterling haluaa jättää seuran kauden päätteeksi. Manchester City on kiivaasti 20-vuotiaan pelaajan perässä ja valmistelee 40 miljoonan punnan tarjousta.

City uusii joukkuettaan ensi kaudeksi. Manuel Pellegrini haluaa muuttaa ryhmäänsä nuoremmaksi ja nopeammaksi. Sterling sopii tähän yhtälöön hyvin.

Queens Park Rangersin kasvatti tienaa vajaat kaksi miljoonaa puntaa vuodessa. Liverpool on valmis korottamaan korvausta reippaasti, vaikka pelaajan nykyinen sopimus jatkuu kevääseen 2017 saakka.

Sterling on jo hylännyt 100000 punnan viikkopalkan. Kyse ei ole pelaajan mukaan rahasta, vaan siitä, että hän haluaa pelata menestyvässä seurassa. City pelaa ensi kaudella Mestarien liigaa. Liverpool taas ei.

 City pelaa ensi kaudella Mestarien liigaa. Liverpool taas ei.

City tarvitsee ryhmäänsä englantilaisia pelaajia, jotta se täyttää niin kutsutut homegrown-säännöt, joiden mukaan joukkueessa pitää olla vähintään kahdeksan Englannissa kasvanutta pelaajaa. Taivaansiniset menettänee kauden päätteeksi sekä James Milnerin että Frank Lampardin. Englantilaisille on siis tarvetta.

Manchester United, Chelsea ja Arsenal ovat myös tarkkailleet Sterlingin tilannetta.

United yrittää houkutella Real Madridissa sivuraiteelle ajautuneen Gareth Balen, 25, takaisin Valioliigaan. Räjähtävä walesilainen sopii – aivan kuin Sterling – niin kärkeen kuin keskikentälle. Punaisten paholaisten toimitusjohtaja Ed Woodward katsonee siis ensin, tarttuuko Bale seuran syöttiin.

Siirtokuvioita innolla seuraava The Sun kertoi keskiviikkona, että Chelsea on kiinnostunut Sterlingistä vain, jos tämä haluaa nimenomaan Stamford Bridgelle. Jose Mourinholla on jo ryhmässään riittävästi englantilaisen tyylisiä, sähäkästi tikkaavia keskikenttäpelaajia.

Arsene Wenger haluaa keskittyä vielä kahden viikon ajan tähän kauteen, sillä Arsenal pelaa vielä ensi viikon lauantaina Englannin cupin loppuottelussa ja yrittää varmistaa tänään suoran paikan Mestarien liigaan. Tykkimiesten nykyinen keskikenttä on jo sen verran laadukas, Wenger kiinnittänee huomion muiden osa-alueiden vahvistamiseen.

Sterling ja City sopivat siis hyvin yhteen. Aivan eri asia on se, tarvitseeko 20-vuotiaan englantilaisen siirtyä tässä vaiheessa uraa uusiin ympyröihin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?