Arsenal pelaa kovasta panoksesta keskiviikkona - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Arsenal pelaa kovasta panoksesta keskiviikkona

Mestarien liigan karsintoihin joutuva joukkue on tiukoilla elokuussa. Arsene Wenger haluaa pitää ryhmänsä hyvästä vireestä kiinni koko kesän ajan.

17.5.2015 21:03

Arsene Wenger tietää, miten tärkeä Valioliigan kolmossija on. Arsenal on jäänyt neljän viime kauden aikana kolme kertaa neljänneksi ja joutunut Mestarien liigan karsintoihin.

Wenger ei unohda elokuuta 2011. Arsenal venyi maanosan ykköskilpailun lohkovaiheeseen, kun italialaisseura Udinese kaatui niukasti jatkokarsinnoissa. Kaikkensa antanut joukkue maksoi kovan hinnan neljän päivän kuluttua: Manchester United murskasi pohjoislontoolaiset kotimaan sarjassa luvuin 8–2.

Tykkimiesten luotsi haluaa aloittaa ensi kauden ryminällä. Arsenal on tilastojen mukaan Valioliigan paras joukkue joulukuun puolivälin jälkeen. Virettä on vaikea pitää yllä, jos joukkue joutuu keskittymään kesän ajan taloudellisesti tärkeisiin kansainvälisiin peleihin.

Arsenal voi kuitata paikan kolmen joukkoon keskiviikkona. Emiratesille saapuva Sunderland taistelee sarjapaikastaan, mutta saa yltää pienimuotoiseen ihmeeseen, jotta nappaa pisteenkin Islingtonin laajalta ja nopealta nurmelta.

Wenger on kovan paineen alla. Arsenal on taloudellisesti vahva. Seuralla on nyt mahdollisuus panostaa pelaajiin varoja vieneen stadionprojektin jälkeen.

– Wenger on kuin BlackBerry. Aika on ajanut ohi. Ennen kaikki halusivat hänet. Tarvitsemme iPhonen, Jürgen Kloppin, mietti seuran tunnettu kannattaja, mediapersoona Piers Morgan sunnuntaina The Sunday Timesin sivuilla.

65-vuotias ranskalainen voi hiljentää puheet vain yhdellä keinolla: tuomalla seuraan ensimmäisen mestaruuden sitten kevään 2004.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?