Valioliigan sarjaraportti: Valitseeko kauden komeetta Englannin vai Irlannin? - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Valitseeko kauden komeetta Englannin vai Irlannin?

Jack Grealish on pelannut upean kevään. Aston Villan vasta 19-vuotiaan keskikenttäpelaajan on tehtävä kesällä suuri päätös.

Jack Grealish on isojen ratkaisujen äärellä.­

14.5.2015 13:32

Jack Grealish on päässyt Valioliigassa avauskokoonpanoon vasta viisi kertaa ja pelannut sarjassa yhteensä 647 minuuttia. Vasta 19-vuotias nuorukainen on saanut tottua jo tässä vaiheessa uraa valtavaan julkisuuteen – niin vakuuttavasti hän on ottanut paikkansa birminghamilaisten ryhmästä.

Grealish on hyvin hento. Hän on 178 senttiä pitkä ja painaa 68 kiloa. Keskikenttäpelaaja tarvitsee laihojen jalkojensa suojaksi vain juniorien syndit.

Aston Villan komeetta on pelannut sekä kymppipaikalla että keskikentän vasemmalla laidalla. Oikeajalkainen Grealish haastaa rohkeasti vastustajia, mutta osaa tasapainoilla mainiosti, koska irrottaa pallon jalastaan. Pelaajan syöttöprosentti 91,3 on koko joukkueen paras.

Grealish on edustanut junioritasolla Irlannin maajoukkuetta, vaikka on asunut koko elämänsä Englannissa ja edustanut Villaa pikkunappuloista saakka. Päätös on perustunut hänen vanhempiensa kansallisuuteen.

Kolmen leijonan päävalmentaja Roy Hodgson on herännyt pelaajan hyvien otteiden myötä. Entinen huuhkajaluotsi haluaa birminghamilaisen joukkueensa riveihin. Irlannin luotsi Martin O’Neill kutsui taiturin jo kesäkuun maajoukkueeseen, mutta Grealish otti asian suhteen aikalisän, sillä Villa taistelee vielä sarjapaikastaan ja valmistautuu Englannin cupin loppuotteluun.

Jack Grealish harhautti Manchester Cityn Martin Demichelisin huhtikuun lopussa pelatussa ottelussa.­

Tilanteesta tekee mielenkiintoisen se, että Irlanti ja Englanti kohtaavat ensi kuussa harjoitusmaaottelussa.

Grealish on saanut viime viikkoina vihaista palautetta irlantilaisilta, jotka haluavat pelaajan maajoukkueensa tulevaisuuden johtotähdeksi. Kolme leijonaa tarjoaa paremman mahdollisuuden menestyä, mutta myös huomattavasti suuremman haasteen.

Birminghamilainen on siis tiukassa paikassa: tuleva päätös vaikuttaa oleellisella tavalla siihen, missä tunnelmissa hänet otetaan vastaan, kun ensi kausi käynnistyy elokuun alussa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?