Mourinho saamassa pitkän jatkon – ”Ei tyypillistä” - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Mourinho saamassa pitkän jatkon – ”Ei tyypillistä”

Chelsea ja Roman Abramovits haluavat palkita seuran mestaruuteen vieneen portugalilaisen.

Englantilaislehtien mukaan Jose Mourinho pysyy Chelseassa vuoteen 2019 asti.­

6.5.2015 12:10

Jose Mourinho on saamassa vuoteen 2019 asti ulottuvan jatkosopimuksen, kertovat englantilaiset sanomalehdet. Portugalilaisen nykyinen paperi kestää vielä kaksi kautta, mutta Chelsea ja länsilontoolaisten omistaja Roman Abramovits haluavat palkita seuran mestaruuteen vieneen portugalilaisen uudella, noin 200 000 puntaa viikossa tuovalla sopimuksella.

Mourinho tienaa nyt noin 8,4 miljoonaa puntaa vuodessa, mutta summaa korotetaan vielä kahdella miljoonalla punnalla. Portugalilainen suostui alentamaan palkkaansa, kun hän palasi sumujen saarille heinäkuussa 2013.

PÄÄTÖS EI OLE tyypillinen, jos sitä katsoo niin sinipaitojen kuin managerin näkökulmasta. Mourinho, 52, on vaihtanut osoitettaan keskimäärin noin kahden tai kolmen vuoden välein. Chelsea on sen sijaan vaihtanut luotsiaan kerta toisensa jälkeen sen jälkeen kun portugalilainen jätti seuran syyskuussa 2007.

Mourinho on korostanut useaan otteeseen, että hän ja hänen perheensä haluavat asua juuri Lontoossa. Portugalilainen rakastaa jopa kaupungin taksikuskeja.

ABRAMOVITS HALUAA tuoda Stamford Bridgelle vakautta, sillä Uefan talouden reilun pelin säännöt ja Venäjän epävakaus ovat vaikuttaneet jopa upporikkaan miljardöörin toimintaedellytyksiin. Ei ole sattumaa, että venäläinen on bongattu viime aikoina seuran mainion U21-joukkueen peleistä.

On hyvin mielenkiintoista nähdä, kuinka kauan ilmapiiri pysyy tyynenä Fulham Roadin kupeessa. Abramovits ja Mourinho erosivat edellisellä kerralla kaikkea muuta kuin ystävinä. Kaksikon yhteistyö testataan toden teolla viimeistään siinä vaiheessa, kun tulokset eivät pysy tältä kaudelta tutulla tasolla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?