Voiko Bournemouth jatkaa tyylillään Valioliigassa? - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Voiko Bournemouth jatkaa tyylillään Valioliigassa?

Sarjanousua juhlineet eteläenglantilaiset ovat tehneet enemmän maaleja ottelua kohden kuin yksikään muu joukkue Englannin kahdella korkeimmalla sarjatasolla.

Bournemouth johtaa Championshipin pallonhallintatilastoa prosentillaan 58,1.­

29.4.2015 14:30

Eddie Howe vakuutti, että Bournemouth jatkaa tyylillään myös sarjatasoa korkeammalla. Kirsikat on tehnyt 37-vuotiaan managerin alaisuudessa tällä kaudella 2,11 maalia per ottelu. Yksikään muu joukkue ei yllä vastaavaan keskiarvoon Englannin kahdella korkeimmalla sarjatasolla.

– Emme uhraa periaatteitamme. Kuka voi taata sen, että pärjäämme paremmin erilaisella tyylillä – keskittämällä pallon rangaistusalueelle aikaisemmassa vaiheessa? Howe kysyi keskiviikkona The Telegraphissa.

BOURNEMOUTH johtaa Championshipin pallonhallintatilastoa prosentillaan 58,1. Howe on luonut suojateilleen pelityylin, jossa pelin eri vaiheet ovat tasapainossa keskenään. Eteläenglantilaiset osaavat esimerkiksi lukea, koska joukkueen kannattaa lähteä pallonriiston jälkeen nopeaan vastaiskuun, koska taas rauhoittaa pelin virtausta. Bournemouth on myös erittäin maltillinen murtautumisvaiheessa ja osaa repiä vastustajan näin kuorestaan.

– Pallon pitäminen on paras tapa voittaa. Valioliigassa se on paljon vaikeampaa, mutta miksi ei? Howe jatkoi.

Kaikki joukkueet pääsarjan kymmenen kärjessä ovat pitäneet palloa tällä kaudella yli 50-prosenttisesti. Kymmenen muuta joukkuetta ovat jääneet vastaavasti tuon luvun alle. Kirsikoiden on siis syytä pitää vahvuuksistaan kiinni. Jos piskuiset raitapaidat jatkavat komeaa menestyskulkuaan omaan tyyliin luottaen, hyötyy siitä myös koko englantilainen jalkapallo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?