”Raheem Sterling, agenttisi on mulkku!”, laulavat omat fanit Liverpoolin tähdelle - Valioliiga - Ilta-Sanomat

”Raheem Sterling, agenttisi on mulkku!”

Englannin-kirjeenvaihtaja Eero Laurila pureutuu kolumnissaan Liverpoolin tähtipelaajan Raheem Sterlingin päätökseen kieltäytyä 100 000 punnan viikkopalkasta. Sterling on joutunut tuntemattoman pelaaja-agentin pauloihin.

26.4.2015 11:00

Englannin viime viikkojen puhutuimmasta urheilijasta ei ole epäselvyyttä – sen verran vankasti Raheem Sterling on pysynyt urheilusivujen otsikoissa.

Liverpoolin 20-vuotias tähti jäi muutaman päivän sisällä kiinni vesipiipun ja ilokaasun käytöstä. Ajoitus olisi voinut olla parempikin: Sterling ei ole hyväksynyt seuran tarjoamaa jatkosopimusta, joka nostaisi hänen viikkokorvauksensa 35 000 punnasta 100 000 puntaan.

Täällä on otettu tilanteesta tuttuun tapaan kaikki irti. Vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat jo kertoimia sille, jääkö pelaaja seuraavan kerran kiinni marihuanan vai kokaiinin käytöstä.

Rahat saisi näistä takaisin enää vain nelinkertaisena.

JOULUKUUSSA 1994 syntynyt Sterling on omistanut lähes koko elämänsä jalkapallolle. Omien sanojensa mukaan hän on panostanut lajiin kaiken mahdollisen 10-vuotiaasta saakka.

 En kuulu ylipainoisten ryhmään, joten voin syödä mitä haluan.

Sterling kasvoi Wembleyn kupeessa alueella, jossa puukot heiluvat tänäkin päivänä usein huumejengien reviiritappeluissa. Sterling voisi olla aivan hyvin näissä taistoissa mukana. Hän joutui koulutaipaleensa alkuvaiheessa tarkkailuluokalle Vernon Houseen, mutta raivasi tiensä tähtiin jalkapallon avulla.

Saavutus on kunnioitettava. Jamaikalla syntynyt, mutta Lontoossa kasvanut Sterling menetti isänsä yhdeksänvuotiaana. Sterling senior murhattiin Jamaikalla ennen kuin poika ehti tavata isäänsä.

LIVERPOOL ON TUKENUT Sterlingia kaikin mahdollisin keinoin. Seuralla on palkkalistoillaan jopa palkkamurhaajia hoitanut psykiatri Steve Peters, joka yrittää pitää pelaajat tasapainossa mediamyrskyssä.

Silti yhdelle asialle seura ei voi mitään. Sterling vaihtoi hiljattain agenttia. Aidy Ward, 34, ei ole kerännyt Merseysidellä ystäviä toimintatavoillaan.

- Raheem Sterling, agenttisi on mulkku, lauloi Anfieldin ikoninen Kop-pääty ottelussa Newcastlea vastaan.

Raheem Sterling ei ole hyväksynyt Liverpoolin tarjoamaa jatkosopimusta.­

Viestissä piilee totuus. Sterling pärjäisi aivan mainiosti 100 000 punnan viikkopalkallakin. Keskikentällä ja kärjessä viihtyvä englantilainen on hyvä pelaaja, mutta ei niin erinomainen, että kävelisi tuosta vain vaikkapa Arsenalin aloituskokoonpanoon.

Ongelman ydin on yksinkertainen. Agenttimaailmassa varsin tuntematon Ward voisi tehdä ensi vaiheessa Sterlingin avulla itselleen huikean tilin.

Sen jälkeen yhtä suuren rahan perään olevat jalkapalloilijat jonottaisivat tarinan ison pahan suden toimiston ulkopuolella entistäkin innokkaammin.

Pesuveden mukana saattaa nyt mennä yksi maan lupaavimmista pelaajista.

THE SUNDAY TIMES sai toissa viikolla harvinaisen haastattelun Liverpoolin tähdeltä. Sterling kertoi sanomalehdelle, miten hänen päivänsä kuluvat.

Southportin lähellä asuva pelaaja herää aamuisin puoli yhdeksältä, torkkuu viisi minuuttia ja syö aamiaisen. Lautasella on Weetabixejä kuumalla maidolla.

 Hyvä herra Ward: 100 000 puntaa viikossa on tälle kaverille ihan hyvä korvaus.

- Yritän syödä terveellisesti, mutta en voi syödä niitä ilman sokeria, hän kertoi.

Tämän jälkeen Sterling ajaa Range Roverillaan kolmen vartin matkan Melwoodiin, seuran harjoituskeskukseen. Treenien jälkeen maittaa mac and cheese – makaronit juustolla.

- En kuulu ylipainoisten ryhmään, joten voin syödä mitä haluan.

Iltaisin hän pelaa kaveriensa kanssa Playstationia. Lukumiehiä Sterling ei ole.

- Mitäkö olen lukenut viimeksi? En haluaisi sanoa tätä mutta... Luin netistä sen, kun Kim Kardashian vaihtoi hiustensa värin vaaleaksi.

Hyvä herra Ward: 100 000 puntaa viikossa on tälle kaverille ihan hyvä korvaus. Siitä jää myös sinulle tarpeeksi käteen.

Jos Sterling jotain tarvitsee, niin vankkumatonta tukea – viettäväthän maailman parhaat pelaajat, esimerkiksi Cristiano Ronaldo, huomattavasti kurinalaisempaa arkea kuin Liverpoolin nuori englantilainen.

Urheilusanomat 17/2015

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?