Eeron Valiot: Muuttuuko Manchester punaiseksi? - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Eeron Valiot: Muuttuuko Manchester punaiseksi?

Urheilusanomien Lontoon-kirjeenvaihtaja Eero Laurila valitsee tällä palstalla viikonlopun mielenkiintoisimman valioliigaottelun.

10.4.2015 16:30

ALKUASETELMA: Manchester City on voittanut kuusi kaupungin seitsemästä paikallisottelusta lokakuusta 2011 lähtien. Punaisten paholaisten edellinen täysi pistepotti on joulukuulta 2012, jolloin joukkue oli parempi Etihadilla luvuin 3–2.

City on hakenut vierasvoiton kolme kertaa peräkkäin Old Traffordilta. Taivaansinisten tehtävä on tällä kertaa haastava, sillä United on hävinnyt vain kaksi 21 viime ottelustaan Valioliigassa.

Vieraat valmistautuvat otteluun sen sijaan kriisitunnelmissa. City kärsi maanantaina uuden takaiskun, kun Crystal Palace vei voiton Selhurst Parkilla luvuin 2–1. Tappio merkitsi käytännössä sitä, että hallitsevat mestarit saavat luopua tittelistään keväällä.

Viime keväänä seitsemänneksi jäänyt United on ohittanut paikallisvastustajansa sarjataulukossa. Ero kasvaa neljään pisteeseen, jos isännät voittavat sunnuntaina. Tappio olisi kova takaisku vieraiden managerille Manuel Pellegrinille, joka on juhlinut ryhmineen sarjapeleissä vain neljä kertaa yhdentoista viime taiston aikana.

Englannissa on povattu chileläiselle lähtöpasseja. Seuran abudhabilainen johto saattaa kuitenkin odottaa siihen saakka, kunnes Pep Guardiola vapautuu Bayern Münchenistä keväällä 2016. Aivan eri asia on tosin se, tarttuuko katalonialainen tarjoukseen.

Manchester Unitedin Wayne Rooney on nauttinut entistä hyökkäysvoittoisemmasta roolistaan.­

SEURAA NÄITÄ: City on murskannut Unitedin neljässä viime ottelussa yhteismaalein 10–2. Louis van Gaal yrittäneekin hillitä pelin virtausta, jotta vieraat eivät pääse iskemään Sergio Agüeron johdolla jatkuvasti punapaitojen puolustuslinjan selustaan.

Pellegrini on luottanut jopa paineen alla sitkeästi 4–2–2–2-ryhmitykseensä. Numeroyhdistelmä toimii hyvin käytännössä, jos vasemman laidan David Silva pääsee leikkaamaan isäntien linjojen väliin. Onkin mielenkiintoista nähdä, luottaako van Gaal sunnuntaina hollantilaiseen tyyliin tiiviiseen miesvartiointiin, jossa pelaajat seuraavat vastustajia sinnikkäästi alueelta toiselle. Jos näin käy, voivat vieraiden liikkeet sekoittaa isäntien pasmat.

Van Gaal lähtenee taistoon muodolla 4–3–3. Wayne Rooney on aloittanut ryhmityksen kärjessä ja nauttinut entistä hyökkäysvoittoisemmasta roolistaan – pelasihan kapteeni alkukaudesta jopa keskikentän pohjalla. United pitää laitapelaajat (Ashley Young ja Juan Mata) hyvin leveällä ja odottaa, että kymppipaikan Marouane Fellaini nousee taustalta kohti vastustajan puolustuslinjan selustaa. Cityn hieman epävakaa linja saattaa olla vaikeuksissa, jos Punaiset paholaiset murtautuvat täsmällisellä ajoituksella.

SIVUSSA: Manchester United: Nilkkavammasta kärsinyt Robin van Persie harjoitteli jo joukkueen mukana, mutta huilannee sunnuntaina. Jonny Evans kärsii pelikieltoaan.Manchester City: Wilfried Bony parantelee nilkkaansa ja puuttuu kokoonpanosta. Stevan Joveticin ja Vincent Kompanyn pelaaminen on epävarmaa.

NÄIN KÄY: United voittaa niukasti. 2–1.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?