Van Gaal tiukentaa otettaan – ”Erittäin tärkeä päätös” - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Van Gaal tiukentaa otettaan – ”Erittäin tärkeä päätös”

Manchester United reissaa tulevana kesänä vähemmän kuin vuosi sitten.

9.4.2015 13:48

Manchester United valmistautui käynnissä olevaan valioliigakauteen lähes kaoottisissa tunnelmissa, kun seuran edustusjoukkue matkasi kolmen viikon markkinointikiertueelle Thaimaahan, Australiaan, Japaniin ja Hong Kongiin.

Louis van Gaal vakuutti jo tuolloin, ettei vastaava enää toistu – ja sai tahtonsa lopulta läpi. United reissaa kahdeksi viikoksi Yhdysvaltoihin ja pitää majapaikkaansa Seattlessa, josta joukkue lentää pelipaikkakunnille. Punaisten paholaisten johto on sopinut alustavasti peleistä muun muassa Barcelonaa, Juventusta ja MLS-sarjan tähdistöä vastaan. United ei osallistu viime kesän tapaan Champions-cupiin, jos turnauksen aikataulu häiritsee punapaitojen valmistautumista.

PUNAISET PAHOLAISET palaa Manchesteriin elokuun ensimmäisenä päivänä ja valmistautuu valioliigakauteen vielä viikon verran sumujen saarilla. Kyseessä on erittäin tärkeä päätös: van Gaal yrittää pitää näin huolen siitä, ettei joukkue ole viime syksyn tavoin kohmeessa alkukierroksilla.

United harjoittelee Seattlessa paikallisen Seahawksin keskuksessa. Järjestelyt osoittavat sen, kuinka ensimmäistä kauttaan Old Traffordilla viettävä van Gaal tiukentaa otettaan seurassa, jolla on jopa noin 650 miljoonaa kannattajaa ympäri maailman. Hollantilaisen edeltäjä David Moyes jousti asian suhteen enemmän ja hyväksyi viime kesän rankan kiertueen.

Van Gaal on luotsannut ryhmänsä hyvään vireeseen Valioliigassa. United on hävinnyt vain kaksi kertaa 21 viime ottelun aikana sarjassa ja voi jättää paikallisvastustaja Cityn jo neljän pisteen päähän, kun joukkueet kohtaavat sunnuntaina Old Traffordilla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?