Suomalaislahjakkuus nostettiin Arsenalin ykkösjoukkueen treeneihin - Valioliiga - Ilta-Sanomat

Suomalaislahjakkuus nostettiin Arsenalin ykkösjoukkueen treeneihin

Suomen nuorten maajoukkueen keskikenttäpelaajan Glen Kamaran tulevaisuus brittikentillä näyttää lupaavalta.

Glen Kamara (oik.) kamppaili pallosta tähtipelaaja Alexis Sanchezin Arsenalin maanantain harjoituksissa Colneyn treenikeskuksessa.­

4.3.2015 10:57

Kamara, 19, pääsi tämän viikon alussa jälleen mukaan Arsenalin ykkösjoukkueen harjoituksiin. Hän pääsi Lontoon Colneyssä sijaitsevassa treenikeskuksessa harjoittelemaan yhdessä Alexis Sanchezin, Mesut Özilin ja Santi Cazorlan kaltaisten maailmantähtien kanssa.

Kerta ei ollut ensimmäinen, kun Arsenalin manageri Arsène Wenger kutsui Kamaran mukaan ykkösjoukkueen rinkiin. Kamara on treenannut edustusmiehistön kanssa jo useita kertoja tänä vuonna.

Viime joulukuussa Kamara pääsi jopa Arsenalin vaihtopenkille, kun joukkue kohtasi Galatasarayn Mestarien liigan lohkovaiheen päätösottelussa. Kentälle asti lahjakkuus ei vielä päässyt.

Tällä kaudella Kamara on pelannut Arsenalin riveissä alle 21-vuotiaiden Valioliigassa, jossa hän on herättänyt huomiota mm. tällä maalilla Brightonia vastaan (YouTube.com).

Tampereella syntyneen Kamaran sukujuuret ovat Sierra Leonessa. Hän aloitti jalkapallouransa Olarin Tarmossa ja Espoon Palloseurassa. Kamara muutti äitinsä kanssa Iso-Britanniaan reilu puoli vuosikymmentä sitten ja päätyi Southendin kautta Arsenalin akatemiaan. Viime kesänä Kamara allekirjoitti ensimmäisen ammattilaissopimuksensa seuran kanssa.

Kamara pelaa Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa.

Glen Kamara vauhdissa Suomen paidassa alle 18-vuotiaiden maaottelussa Loviisassa 2012.­

Glen Kamara isänsä Abrahimen kanssa Loviisan ottelun yhteydessä.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?